Στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ Β΄1955) δημοσιεύθηκε το ύψος των συνδεδεμένων ενισχύσεων για το μαλακό/σκληρό σιτάρι και το κριθάρι λίγο πριν την πληρωμή που έχει ανακοινώσει η ΑΑΔΕ.
Σύμφωνα με τον ΦΕΚ το ύψος της ενίσχυσης για το μαλακό σιτάρι και το κριθάρι ορίζεται στα 11,5 ευρώ/ στρέμμα ενώ στο μαλακό σιτάρι στα 8,943 ευρώ/στρέμμα.
Αν και μέχρι σήμερα από την ΑΑΔΕ είχε γίνει γνωστό ότι η πληρωμή θα πραγματοποιηθεί την Μεγάλη Πέμπτη, πληροφορίες αναφέρουν ότι γίνονται προσπάθειες προκειμένου οι πιστώσεις να γίνουν νωρίτερα.
Υπενθυμίζεται ότι το συνολικό ύψος της πληρωμής θα είναι περίπου 200 εκατ. ευρώ και θα αφορά:
Εκκρεμότητες παλαιότερων ετών (αιτήσεις ετών 2016 και 2017).
- Βασική Ενίσχυση
Αιτήσεις έτους 2025:
- Π1-21 Βασική Εισοδηματική Στήριξη
- Π1-29 Αναδιανεμητική Ενίσχυση
- Ενισχύσεις βαμβακιού
- Π1 -30 Αγρότες Νεαρής Ηλικίας (YOUNG) (εκκρεμότητες και εθνικό απόθεμα)
- Π1-32 Συνδεδεμένα καθεστώτα (χωρίς παράδοση, σκληρό και μαλακό σιτάρι/κριθάρι)
- ΣΣΚΑΠ – Π3-71 Εξισωτική Αποζημίωση
Ωστόσο, μέχρι και αυτή την στιγμή παραμένει αβέβαιο το εύρος στο οποίο θα πραγματοποιηθούν οι πληρωμές, καθώς και το κατά πόσο θα ενσωματωθούν οι διορθώσεις που έπρεπε να εφαρμοστούν στα λεγόμενα «κιτρινισμένα» αγροτεμάχια, αλλά και γενικότερα στα ασαφή αποτελέσματα του monitoring, καθώς και στις εκκρεμότητες που αφορούν τα ΑΤΑΚ και τα ΚΑΕΚ.
Source link
Follow us on Facebook
Follow us on Instagram

