Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα το απόγευμα ότι έδωσε εντολή να ξεκινήσουν «απευθείας ειρηνευτικές συνομιλίες» με τον Λίβανο, οι οποίες θα περιλαμβάνουν και τον αφοπλισμό της Χεζμπολάχ.
«Λαμβάνοντας υπόψη τα επανειλημμένα αιτήματα του Λιβάνου για την έναρξη άμεσων διαπραγματεύσεων με το Ισραήλ, έδωσα χθες εντολή στο υπουργικό συμβούλιο να ξεκινήσει άμεσες διαπραγματεύσεις με τον Λίβανο το συντομότερο δυνατό», ανέφερε ο Νετανιάχου σε δήλωσή του.
«Οι διαπραγματεύσεις θα επικεντρωθούν στον αφοπλισμό της Χεζμπολάχ και στην εδραίωση ειρηνικών σχέσεων μεταξύ του Ισραήλ και του Λιβάνου».
Σημειώνεται ότι το αμερικανικό NBC, επικαλούμενο ανώνυμο ανώτερο αξιωματούχο, μετέδωσε λίγη ώρα νωρίτερα πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου να μειώσει τις ισραηλινές επιδρομές στον Λίβανο σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν την Τετάρτη.
Πηγή:hellasjournal

