Πώς είδε ο ουδέτερος παρατηρητής την σκανδαλώδη “γενική συνέλευση” της Κυριακής στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων, ενός συνδέσμου Σαρακατσαναίων Φθιώτιδος «Ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ», που πιθανότατα χρήζει εισαγγελικής παρέμβασης!
Οι μεθοδεύσεις πού ακολουθήθηκαν θύμισαν αντίστοιχες τής Σοβιετικής Ένωσης της δεκαετίας 60. Τα σχόλια δικά σας!
“Την Κυριακή 13 Μαρτίου 2022, ο ΣΣ Νομού Φθιώτιδας είχε Γενική Συνέλευση με σκοπό την προκήρυξη εκλογών για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου.
Παρευρισκόμενος από ενάρξεως τής ΓΣ, όπως διαπίστωσα και εγώ αλλά και η πλειοψηφία των συμμετεχόντων διαπιστώθηκαν αδυναμίες κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης που είχαν ως αποτέλεσμα την αγανάκτηση δεκάδων μελών που δήλωναν προς κάθε κατεύθυνση, ότι εδώ και πολύ χρόνο έχουν εγγραφεί ως μέλη του συνδέσμου για να συμμετέχουν στις αποφάσεις της ΓΣ, αλλά δεν βρέθηκαν ποτέ, από το Διοικητικό Συμβούλιο τού συνδέσμου οι αιτήσεις εγγραφής τους!!!!!!!
Κρατώντας τις αποδείξεις στα χέρια τους έδειχναν την επιβεβαίωση της εγγραφής τους στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, με σκοπό να θέσουν υποψηφιότητα ως μέλη Δ.Σ στις εργασίες της Συνέλευσης, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ δεκτό από τα μέλη της σημερινής διοίκησης τού συνδέσμου και την εφορευτική επιτροπή.
Από την ενημέρωση είδα ότι στην αίθουσα ήταν παρόντες παλαιοί πρόεδροι, μέλη Δ.Σ οι οποίοι κατέβαλαν φιλότιμες και ενωτικές προσπάθειες αλλά μάταια δεν εισακούσθηκαν .
Aκολουθήστε το mirmidones.gr σε facebook instagram και YouTube
Στην δημοκρατία και στην πλειοψηφία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Σήμερα Κυριακή τής Ορθοδοξίας και ως οφείλαμε ως βαθιά θρησκευόμενοι φυλή να είμαστε στις εκκλησίες δεκάδες μέλη τού συνδέσμου άφησαν τις οικογένειές τους και τον ελεύθερο προσωπικό τους χρόνο, με σκοπό να συμμετέχουν σε μια γιορτή της δημοκρατίας: στην Γενική Συνέλευση για να πάρουν από κοινού αποφάσεις.
Δυστυχώς όμως η δυναμική παρουσία τους, πιθανώς προβλημάτισε το σημερινό ΔΣ τού συνδέσμου καθώς δεν επετράπη σε πέντε μέλη να είναι υποψήφιοι για το ΔΣ, επικαλούμενος ο άτυπος πρόεδρος του Δ.Σ και παρακάμπτοντας το δια ορισμού προεδρείο τής ΓΣ καί όχι δια ψηφοφορίας, ότι είναι εκπρόθεσμοι ή δεν έχουν τύχει τής εγκρίσεως του.
Οι επιβεβαιωμένες αιτήσεις εγγραφής που επιδείκνυαν από τα έγγραφα δεν ελήφθησαν υπόψιν από το Διοικητικό Συμβούλιο.
Οι πέντε ενστάσεις που κατατέθηκαν επί της διαδικασίας από τούς πέντε, θα πρέπει να τονιστεί ότι ΔΕΝ υπογράφηκαν ότι παρελήφθησαν από το προεδρείο της ΓΣ τη στιγμή της κατάθεσης, ως όφειλε να πράξει, και αυτό θα πρέπει να μας γεμίζει σκέψεις και προβληματισμό.
Πρωτοφανές στα χρονικά να ορίζεται, το προεδρείο ΓΣ, να μην υπάρχει πρακτικό με τα θέματα της ΓΣ, ο προεδρεύων να παραχωρεί τον λόγο στον πρόεδρο του συνδέσμου, ο οικονομικός απολογισμός να είναι γραμμένος σε μια κόλλα χαρτί και όχι σε πρακτικό ως ορίζει ο νόμος.
Δεν υπήρχε βιβλίο μελών αλλά βάση μελών όπως είπε ο πρόεδρος τού συνδέσμου και το προεδρείο τής ΓΣ είχε άγνοια των καθηκόντων του, τού καταστατικού αλλά και των νόμων.
Αν δεν ήμουν σήμερα στο πολιτιστικό κέντρο, αν δεν βίωνα την αγανάκτηση των μελών , αν δεν έβλεπα με τα μάτια μου τις αποδείξεις, αιτήσεις εγγραφής των και τελικά δεν τους επετράπη να συμμετάσχουν, δεν θα το πίστευα.
Κατά την διάρκεια τής συνέλευσης άκουσα αρκετά μέλη πού το είχαν μετανιώσει για την ανανέωση ως μέλη στον σύλλογο. Χρειάζεται κάποια θεαματική κίνηση πλέον για να πεισθούν αυτά τα μέλη να επανέλθουν και ειδικά οι νέοι πού είναι, αποτελούν την συνέχεια. Πρέπει να υπάρξει βούληση για ουσιαστικές αλλαγές, διαφάνεια, ανανέωση και στρατηγικός στόχος…
Δυστυχώς το ορισθέν προεδρείο τής ΓΣ μού θύμισε την περίπτωση του Τιτανικού και των όσων γίνονταν στις πολυτελείς αίθουσες κατά την διάρκεια που το σκάφος κατευθυνόταν στα βράχια… Μακάρι να κάνω λάθος.
Θερμά συγχαρητήρια στους: κύριο Στεργιόπουλο, κο Πύργο, κο. Ζιάκα και κ. Τζιόπα για τον μεστό, λογικό, ενωτικό λόγο τους και τις καίριες προτάσεις τους.
Δυστυχώς οι εμμονές του προεδρείου ήταν στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα.
Με εκτίμηση
Νίκος Μπέτσης

