Για τα σπιτικά τυλιχτά σουβλάκια θα χρειαστείτε:
Για τα χοιρινά σουβλάκια:
- 500 γρ. χοιρινό λαιμό
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. χυμό λεμόνι
- 1/2 ποτηράκι κρασιού λευκό κρασί
- 1 μικρό κρεμμύδι
- 1 κτγ δεντρολίβανο
- Αλάτι, πιπέρι
- Πιπεριές
- Κρεμμύδια
Για τα σουβλάκια κοτόπουλου:
- 500 γρ. μπούτι κοτόπουλο
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. χυμό λεμόνι
- 1/2 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κ.σ. καπνιστή πάπρικα
- 1 κ.σ. γιαούρτι
Σως για το χοιρινό:
- 200 γρ. κατίκι Δομοκού
- 1/2 αγγούρι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Άνηθος
Σως για το κοτόπουλο:
- 2 κ.σ. μαγιονέζα
- 2 κ.σ. κέτσαπ
- 1/2 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. σόγια σως
- 1 κ.σ. worcestershire σως
Για το σερβίρισμα:
- Πίτες για σουβλάκια
- Κρεμμύδι
- Ντομάτα
- Μαϊντανός
Σπιτικά τυλιχτά σουβλάκια – Η συνταγή
Για τα χοιρινά σουβλάκια:
- Κόβουμε σε κύβους 4εκ τον χοιρινό λαιμό.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας, βάζουμε το κομματάκια χοιρινού εκεί, ανακατεύουμε και αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο να μαριναριστούν.
- Βουτάμε τα 4-5 ξυλάκια σε νερό (αυτό βοηθάει στο να μην μας καούν στο ψήσιμο). Περνάμε στο ξυλάκι τα κομμάτια χοιρινό και ενδιάμεσα αν θέλουμε βάζουμε κρεμμύδι, ντομάτα, πιπεριές.
- Ψήνουμε ή στο σχαροτήγανο, ή στον φούρνο ή στη σχάρα.
Για τη σως:
- Θα κάνουμε ένα διαφορετικό τζατζίκι.
- Τρίβουμε το αγγούρι στον τρίφτη, αλατίζουμε και το στίβουμε με το χέρι για να αφαιρέσουμε τα υγρά.
- Σε ένα μπολ προσθέτουμε το κατίκι, το γιαούρτι, το τριμμένο σκόρδο και τον ψιλοκομμένο άνηθο.
Για τα σουβλάκια κοτόπουλο:
- Κόβουμε το μπούτι σε κομματάκια.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας, βάζουμε το κομματάκια κοτόπουλο, ανακατεύουμε και αφήνουμε λίγο στο ψυγείο να μαριναριστούν.
- Βουτάμε τα 4-5 ξυλάκια σε νερό (αυτό βοηθάει στο να μην μας καούν στο ψήσιμο). Περνάμε στο ξυλάκι τα κομμάτια κοτόπουλο και ενδιάμεσα αν θέλουμε βάζουμε κρεμμύδι, πιπεριές.
- Ψήνουμε ή στο σχαροτήγανο, ή στον φούρνο ή στη σχάρα.
Για τη σως κοτόπουλου:
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε.
ΠΗΓΗ: petros-syrigos.com