Ανακοίνωση εξέδωσε η αντιπολίτευση του Δήμου Δομοκού, με επικεφαλής τον κ. Δημήτριο Τζιαχρήστα, σχετικά με την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά την αύξηση των τελών άρδευσης.
Όπως αναφέρεται στην ανάρτηση, η Δημοτική Αρχή του κ. Χαράλαμπου Λιόλιου προχώρησε σε αύξηση άνω του 50% για την καλλιεργητική περίοδο του 2025, προκαλώντας την αντίδραση της αντιπολίτευσης, η οποία εξέφρασε τις ανησυχίες της για τις επιπτώσεις στους δημότες και ιδιαίτερα στους αγρότες της περιοχής.
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ
«Αύξηση τελών στην άρδευση πάνω από 50% από τη Δημοτική αρχή του Χαράλαμπου Λιόλιου.
Σε μια πρωτοφανή απόφαση για τα δεδομένα του Δήμου μας προχώρησε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο η παράταξη του κ. Λιόλιου, διπλασιάζοντας τα τέλη άρδευσης για την καλλιεργητική περίοδο του 2025.
Χρησιμοποιώντας την ανταποδοτικότητα τεχνηέντως προχώρησε στην συγκεκριμένη απόφαση.
Στην πιο δύσκολη οικονομική συγκυρία για τους παραγωγούς δημότες μας καθώς από το 2023 που μπήκε σε εφαρμογή η νέα ΚΑΠ οι επιδοτήσεις έχουν μειωθεί πάνω από 50% και οι τιμές των αγροτικών προϊόντων, όπως το βαμβάκι, το σιτάρι, το καλαμπόκι, βρίσκονται ιστορικά χαμηλά.
Εμείς διαφωνήσαμε και μεταφέραμε στο Δημοτικό Συμβούλιο, το τι επικρατεί στον αγροτικό κόσμο.
Αλλά η παράταξη του Δημάρχου αδιαφορώντας για τα μεγάλα προβλήματα, προχώρησε μόνη της στη ψήφιση της απόφασης.
Λίγο καιρό πριν είχαμε αύξηση στο τέλη ύδρευσης τώρα έχουμε τη μεγάλη αύξηση στα τέλη άρδευσης.
Στους δημότες μεταφέρει ο κύριος Λιόλιος το άνοιγμα των τριών περίπου εκατομμυρίων που φαίνεται στον ισολογισμό του Δήμου, και που οφείλει στους προμηθευτές.
Εμείς οφείλουμε από την πλευρά μας να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα των Δημοτών μας και να τους ενημερώνουμε με όλα τα μέσα.
Ο κύριος Λιόλιος προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποτρέψει τους πολίτες να ενημερώνονται για τις συζητήσεις που διεξάγονται στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Οι πρακτικές αυτές ανήκουν στο παρελθόν και δεν αποδίδουν. Οι πολίτες, και αντιλαμβάνονται, και παρακολουθούν και γνωρίζουν»

