Έπειτα απο την ανακοίνωση της ΕΕΤΑΑ και των οριστικών αποτελεσμάτων για τα ΚΔΑΠ 2025-26 ,διαπιστώσαμε έκπληκτοι πως όλες οι διαβεβαιώσεις που είχαμε λάβει απο το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας ότι, ο αριθμός των VOUCHER που θα δοθούν θα είναι ίδιος με πέρυσι, δεν υλοποιήθηκαν. Ήτοι, φέτος δόθηκαν 52908 VOUCHER έναντι 57103 πέρυσι δηλαδή 4195 VOUCHER λιγότερα!
Δυστυχώς για μια ακόμη χρονιά αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μείνουν εκτός πάρα πολλές τρίτεκνες/πολύτεκνες/μονογονεικές οικογένειες που έχουν ανάγκη αυτή την παροχή απο το κράτος .Αυτό το γεγονός, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις πρόσφατες εξαγγελίες του Υπουργείου για στήριξη και βοήθεια όλων αυτών των οικογενειών .
Η μείωση των ωφελούμενων παιδιών στα ΚΕΝΤΡΑ ΔΗΜ.ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ,μοιραία θα οδηγήσει σε μείωση προσωπικού ,οδηγώντας εκατοντάδες εργαζόμενους στην ανεργία καθώς πολλές απο τις υπάρχουσες δομές θα αναγκαστούν να προβούν σε κλείσιμο η σε περικοπές .
Αναμένουμε άμεσα τη δέσμευση του Πρωθυπουργού και του Υπουργείου οτι θα δοθεί σε δεύτερη κατανομή τουλάχιστον ο ίδιος αριθμός VOUCHER με τη χρονιά 2024-25 με προτεραιότητα τις τρίτεκνες/πολύτεκνες/μονογονεικές οικογένειές .
Δίκτυο Ιδιωτικών ΚΔΑΠ Ελλάδας ΑΓΩΓΗ

