Μυρμιδόνες – Νέα του Δήμου Δομοκού

Queen “Οι ένδοξες μέρες και το τραγικό τέλος….”

To 1970 ο Freddie Mercury ιδρύει μαζί με τους Μπράιαν Μέι, Ρότζερ Τέιλορ και Τζον Ντίκον το συγκρότημα των Queen. Χρειάζεται να περάσουν ωστόσο 4 χρόνια μέχρι το ”Bohemian Rhapsody” να γίνει η πρώτη και ίσως μεγαλύτερη τους επιτυχία.

Αντισυμβατικοί στίχοι,εναλλακτικές ροκ μουσικές και ελκυστικά αινιγματικές προσωπικότητες, αποκτούν εκατομμύρια fans σε όλο τον κόσμο και τα τραγούδια τους σκαρφαλώνουν στην κορυφή των charts παγκοσμίως.

To “Bohemian Rhapsody” ψηφίζεται ως το καλύτερο τραγούδι ολόκληρης της χιλιετίας για το 2.οοο, ενώ σπάει το ρεκόρ της εποχής παραμένοντας στην πρώτη θέση των βρετανικών charts για 9 συνεχόμενες εβδομάδες! Το βιβλίο Γκίνες το έχει φέρει στην πρώτη θέση ως το καλύτερο τραγούδι όλων των εποχών.

Ποιό μεγάλο μυστικό κρυβόταν όμως πίσω από τους στίχους αυτού του θρυλικού τραγουδιού;

Σε πρόσφατη συνέντευξη του ο στιχουργός TIM RICE, o οποίος ήταν στενός συνεργάτης του Mercury ,αποκάλυψε πως οι στίχοι του τραγουδιού ήταν στην ουσία το “coming out” του Freddie στο κοινό του. Ο ίδιος δεν είχε μιλήσει ποτέ ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά του καθώς η ομοφυλοφιλία τότε αποτελούσε ακόμα ένα από τα μεγαλύτερα taboo.

Ο ίδιος εξηγεί την ερμηνεία των στίχων ως εξής: «Στον στίχο “Mama, I just killed a man”, έχει σκοτώσει τον παλιό Freddie, την προηγούμενη εικόνα του.Όταν λέει “Put a gun against his head, pulled my trigger, now he’s dead”, σκοτώνει το straight άτομο που ήταν μέχρι τώρα. Έχει καταστρέψει τον άντρα που προσπαθούσε να είναι και τώρα είναι αυτός που βλέπουμε και προσπαθεί να ζήσει με τον νέο Freddie. “I see a little silhouetto of a man” -είναι ακόμα ο ίδιος, στοιχειωμένος από αυτό που έκανε και από αυτό που είναι τώρα. Kάθε φορά που ακούω αυτό το κομμάτι τον σκέφτομαι να προσπαθεί να αποτινάξει από πάνω του έναν Freddie και να αγκαλιάσει έναν άλλο -ακόμα και μετά από τόσα χρόνια. Αν πιστεύω πως τα κατάφερε; Πιστεύω πως είχε αρχίσει να τα καταφέρνει αρκετά καλά»

Το 1977, δύο (2), ύμνοι τραγούδια, το «We Will Rock You» & «We Are The Champions» θεμελίωσαν το συγκρότημα στο χώρο ως ένα από δημοφιλέστερα. Η Δεκαετία του 80 το συγκρότημα χαρακτηρίστηκε ως μια από τις μεγαλύτερες rock μπάντες φτάνοντας στην ακμή τους.

Συναυλίες παντού, Αμερική, Καναδά, Ιαπωνία και φυσικά στο Λονδίνο, τα γήπεδα γεμάτα από κόσμο που αγαπούσαν τα έργα του συγκροτήματος των Queen. Εδώ να πούμε πως οι εμφανίσεις τους ήταν εντυπωσιακές όπου η συμμετοχή του κόσμου αλλά και η σκηνική και φωνητική παρουσία του Mercury. Χιλιάδες κόσμου παραληρούσε σε κάθε στίχο ερμηνεία συμμετέχοντας με τρόπο όπου έκλεβε την παράσταση. Ενώ τα άλμπουμ τους γινόταν ανάρπαστα σε όλο τον κόσμο.

Ο Freddie & η Mary….. Παρά το γεγονός ότι ο Βασιλιάς των Queen είχε δηλώσει ότι ήταν ομοφυλόφιλος υπήρχε μια γυναίκα που αγάπησε πραγματικά και του στάθηκε στο πλευρό του μέχρι τέλους… Το τραγούδι “love of my life” το έγραψε αποκλειστικά για εκείνη ενώ έμελε να γίνει και ύμνος του έρωτα…

Στις 23 Νοεμβρίου του 1991 ο Freddie Mercury ανακοινώνει ότι πάσχει από το aids επιβιώνοντας όλες τις πληροφορίες που ποτέ δεν παραδέχονταν μέχρι εκείνη τη στιγμή. Την επόμενη μέρα της ανακοίνωσης ο Freddie Mercury φεύγει από τη ζωή από βρογχοπνευμονία αποτέλεσμα της ασθένειας του Aids. Εδώ να σημειώσουμε πως από τα τέλη της δεκαετίας του 80΄που μάλλον όλα τα μέλη γνώριζαν, μέχρι το θάνατο του αλλά και μετά, έβαλαν στην άκρη όλα όσα τους χώριζαν και συνέχισαν μαζί να δημιουργούν άλμπουμ και να εμφανίζονται σε συναυλίες.

Ο Φρέντι Μέρκιουρι ήταν ο καλύτερος τραγουδιστής όλων των εποχών, λέει η επιστήμη

Ο Φρέντι Μέρκιουρι ήταν από αυτές τις φωνές που ούτε να αγνοήσεις μπορείς ούτε να μην υποκλιθείς στη μεγαλειότητά της. Ο οποίος με τους Queen του άφησαν άφωνη την οικουμένη, παραδίδοντάς μας αξέχαστα κομμάτια που δεν γερνάνε, δεν παλιώνουν.Και μια νέα μελέτη έρχεται σήμερα να ρίξει φως στο μεγαλείο του λαρυγγιού του, χαρακτηρίζοντάς τον ως τον μεγαλύτερο τραγουδιστή όλων των εποχών.

Ένας χαρισματικός ταλαντούχος αλλά και εκκεντρικός καλλιτέχνης που είχε να προσφέρει πολλά άλλα “έφυγε” νωρίς…

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΈΡΕΥΝΑ – ΕΠΙΜΈΛΕΙΑ :ΝΤΕΒΕΝΕ ΛΙΛΗ

 

 

Exit mobile version