Με την πρέπουσα επισημότητα και έντονο το αίσθημα της εθνικής μνήμης, πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 7 Μαρτίου 2026 οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της ιστορικής μάχης της 7ης Μαρτίου 1878 στη Δημοτική Κοινότητα Παλαμά του Δήμου Δομοκού.
Η τοπική κοινότητα, παρουσία των αρχών και πλήθους πολιτών, τίμησε τους ήρωες που αγωνίστηκαν για την ελευθερία της περιοχής, αναδεικνύοντας τη σημασία της ιστορικής αυτής ημερομηνίας για την ευρύτερη περιοχή του Δομοκού.
Το Πρόγραμμα των Εκδηλώσεων
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν νωρίς το πρωί με την τέλεση του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας. Στη συνέχεια, το πρόγραμμα εξελίχθηκε ως εξής:
-
Δοξολογία: Στις 10:00 π.μ. τελέστηκε η επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου, παρουσία των επίσημων προσκεκλημένων.
-
Επιμνημόσυνη Δέηση: Ακολούθησε δέηση στο Μνημείο Ηρώων, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ.κ. Συμεών, σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης.
-
Πανηγυρικός της Ημέρας: Τον πανηγυρικό λόγο εκφώνησε ο κ. Αντώνιος Αντωνίου, Δρ. Οικονομικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου της Σορβόννης, ο οποίος ανέλυσε το ιστορικό πλαίσιο και τη σημασία των γεγονότων του 1878.
-
Κατάθεση Στεφάνων: Εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, σωμάτων ασφαλείας και φορέων κατέθεσαν στεφάνια προς τιμήν των πεσόντων.
Μετά το πέρας του επίσημου τελετουργικού, ο Δήμος Δομοκού παρέθεσε δεξίωση για όλους τους παρευρισκόμενους στο κατάστημα του κ. Καρβούνη στον Νέο Παλαμά, δίνοντας την ευκαιρία για κοινωνική συναναστροφή και συζήτηση γύρω από την ιστορική κληρονομιά του τόπου.


















































