Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε την Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και η Αρτοκλασία στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής Δομοκού, τιμώντας τη μνήμη του Αγίου Μάμα, προστάτη των κτηνοτρόφων.
Η συμμετοχή των πιστών υπήρξε θερμή, καθώς πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση των κτηνοτρόφων της Επαρχίας Δομοκού για να προσευχηθούν στον Άγιο και να ζητήσουν τη μεσιτεία του υπέρ των οικογενειών τους, των κοπαδιών αλλά και όλου του κόσμου που δοκιμάζεται.
Ιδιαίτερη ευλογία αποτέλεσε η παρουσία των ιερών λειψάνων του Αγίου Μάμα και του Αγίου Μοδέστου, επίσης προστάτη των ζώων, τα οποία μεταφέρθηκαν από την Ιερά Μονή Αντινίτσης, με τη φροντίδα του Ηγουμένου π. Αμβροσίου Αναστασίου και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ.κ. Συμεών.
Η φετινή πανήγυρη είχε ξεχωριστή σημασία, καθώς ο κτηνοτροφικός κλάδος βίωσε μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά. Η ασθένεια της ευλογιάς έπληξε σοβαρά πολλά κοπάδια, προκαλώντας σημαντικές απώλειες σε συναδέλφους κτηνοτρόφους και φέρνοντας νέες δυσκολίες στον ήδη απαιτητικό τους αγώνα.
Με πίστη και ενότητα, οι κτηνοτρόφοι και οι πιστοί της περιοχής στράφηκαν στους Αγίους τους και στην Υπεραγία Θεοτόκο, ζητώντας να παραμένουν ακοίμητοι φύλακες και προστάτες στον μόχθο, στις οικογένειες και στην καθημερινή ζωή τους.






