– Τα αίματα άναψαν όταν οι αγρότες της Κρήτης έμαθαν ότι η αστυνομία δεν επέτρεπε να φτάσει στο υπουργείο φορτηγό με ντομάτες που ήθελαν να μοιράσουν στον κόσμο – ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΝΗΓΗΤΟ
– Χιλιάδες οι αγρότες της Κρήτης έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
– Καθ’ οδόν προς την Αθήνα 20 τρακτέρ που ξεκίνησαν στις 04:00 από τη Νίκαια
– Κλείνουν σταδιακά όλοι οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας
Οι αγρότες είναι εδώ. Δίνουν δυναμικό παρόν από τα ξημερώματα στην Αθήνα. Η απόβαση ξεκίνησε από το λιμάνι του Πειραιά με περισσότερους από 2.500 αγρότες από την Κρήτη να φτάνουν πρώτοι στην Πρωτεύουσα. Ήδη οι πρώτοι αγρότες έχουν φτάσει κοντά στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης το οποίο θυμίζει φρούριο λόγω της συγκέντρωσης μεγάλης αστυνομικής δύναμης.
Οι αγρότες από την Κρήτη “έπλεξαν” τις “κατσούνες” τους, τις μαγκούρες τους και κινήθηκαν προς τη δύναμη των ΜΑΤ.Οι αγρότες διευκρίνισαν ότι δεν θέλουν να προκαλέσουν επεισόδια και κάλεσαν και τους αστυνομικούς να κάνουν το ίδιο, λέγοντας ότι θέλουν να προχωρήσουν σε συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας με κατάληψη μόνο της εισόδου του κτηρίου.
“Μέχρι τα σκαλοπάτια θα πάμε”, είπαν χαρακτηριστικά στον επικεφαλής Αστυνομικό. “Θα μείνουμε δύο ώρες και θα φύγουμε. Δεν θα μπούμε καν στο κτήριο”, είπαν, ζητώντας χαρακτηριστικά από τους αστυνομικούς αν θέλουν να δημιουργήσουν κλοιό εντός του κτηρίου.
πηγη newsit.gr

