Τα στοιχεία για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, τις κατασχέσεις και τα λουκέτα, δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματική εικόνα της οικονομίας, τόνισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Ο κ. Τσακαλώτος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 εκτίμησε ότι η ανάπτυξη το 2017 θα ανέλθει στο 2% του ΑΕΠ, λέγοντας ότι οι ιδιωτικές επενδύσεις έχουν αυξηθεί εντυπωσιακά φέτος και αναφέροντας ότι «υπάρχουν επενδύσεις που προχωρούν, όπως της Fraport και της Παπαστράτος».
Συμπλήρωσε ότι «όλες οι επαφές με ξένους επενδυτές δείχνουν ότι υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον», ενώ στο επιχείρημα ότι μεγάλες εταιρείες κλείνουν τα εργοστάσια τους στην Ελλάδα και τα μεταφέρουν σε άλλες χώρες απάντησε ότι αυτό ανέκαθεν γίνεται, λέγοντας πως υπάρχουν κι άλλες εταιρείες που θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα.
«Τα επόμενα δύο χρόνια στην Ελλάδα θα υπάρχουν περισσότερες επενδύσεις από όσες θα μπορούμε να απορροφήσουμε, για αυτό πρέπει να υπάρχουν φίλτρα για να προστατεύονται και κοινωνικά αγαθά» προέβλεψε ο κ. Τσακαλώτος, φέρνοντας ως παράδειγμα την επένδυση της Ελληνικός Χρυσός στην Χαλκιδική και την ανάγκη για περαιτέρω διάλογο με την τοπική κοινωνία και για την προστασία του περιβάλλοντος.
ΠΗΓΗ crashonline.gr

