Site icon Μυρμιδόνες – Νέα του Δήμου Δομοκού

2ο Αναπτυξιακό Συνέδριο, Δομοκός 2-3 Μαΐου 2020 ΑΚΥΡΩΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Οργανωτική Επιτροπή (ΚΟΙΝΣΕΠ Μυρμιδόνες και ΕΚΦΡΑΣΗ ΑΜΚΕ) βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει την ΑΚΥΡΩΣΗ των τριήμερων εκδηλώσεων στο Δομοκό Φθιώτιδας με αφορμή την επέτειο του Ατυχούς Ελληνοτουρκικού Πολέμου της 5ης Μαΐου 1897. Κατά τη διάρκεια των τριήμερων εκδηλώσεων θα πραγματοποιούνταν την Τρίτη 5 Μαΐου 2020 το πρωί επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Δομοκού, ομιλίες ειδικών επιστημόνων και ιστορικών, που έχουν ασχοληθεί συγγραφικά με αυτό το σημαντικό πολιτικό-ιστορικό γεγονός για το Δομοκό και ολόκληρης τη χώρα μας.
Τις εκδηλώσεις θα τιμούσαν με την παρουσία τους φιλέλληνας Αμερικανός διπλωμάτης, Εκπρόσωπος της ΑΧΕΠΑ στην Ελλάδα, όπως και το 2019. Για τις εκδηλώσεις του 2020 είχαν κληθεί να παραβρεθούν απόγονοι του Ιταλού βουλευτή, που σκοτώθηκε στη συγκεκριμένη μάχη. Οι Διοργανωτές θα φρόντιζαν και φέτος για την ευχάριστη διαμονή των προσκεκλημένων όλο το τετραήμερο, που θα φιλοξενούνταν σε ξενώνα του Δομοκού. Θα διοργανώνονταν εκδρομές με ξενάγηση σε σημαντικά Μνημεία της περιοχής, που συνδέονται με τη Μάχη αλλά και προβάλλουν την ευρύτερη περιοχή.
Μετά και την απρόσμενη επιτυχία και αθρόα συμμετοχή στο Αναπτυξιακό Συνέδριο, που διοργανώθηκε το 2019, το αντίστοιχο του 2020 είχε αναβαθμιστεί και θα είχε διήμερη διάρκεια με σημαντικές ομιλίες από ειδικούς επιστήμονες, ιστορικούς, τεχνοκράτες κλπ. Σκοπός των Διοργανωτών ήταν να συνεχίσουν την αναζήτηση τρόπων προβολής, προώθησης και ανάπτυξης της περιοχής του Δομοκού με την άμεση όμως εφαρμογή τους προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Το 2ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Επιχειρηματικότητας – Τουρισμού & Προβολής θα διεξαγόταν το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Μαΐου 2020 από τις 10:00 έως τις 16:00 σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους στο Δομοκό. Το Σάββατο θα λειτουργούσε Έκθεση Οπτικοακουστικού υλικού από τον Ατυχή Πόλεμο του 1897 σε κεντρικό χώρο του Δομοκού. Την ίδια ημέρα θα διοργανώνονταν οργανωμένες εκδρομές με ξενάγηση σε Μνημεία της ευρύτερης περιοχής, όπως η Ιερά Μονή Ξυνιάδος, Ομβριακής, Αγίας Τριάδας Μελιταίας, η Αρχαία Μελιταία, το Στρογγυλόκαστρο Δομοκού, το Μνημείο μάχης του Ατυχούς Πολέμου, η Ακρόπολη της Προέρνας κλπ. για να γνωρίσουν οι σύνεδροι και επισκέπτες την περιοχή.
Σε όλες τις παραπάνω εκδηλώσεις η πρόσβαση και η συμμετοχή των ενδιαφερομένων κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής θα ήταν ΕΛΕΥΘΕΡΗ, χωρίς κόστος συμμετοχής. Στόχος των τριήμερων Εκδηλώσεων ήταν πέρα από το να τιμηθεί η μνήμη των πεσόντων στη μάχη να προβληθεί η περιοχή του Δομοκού και να αποτελέσει προορισμό για τους επισκέπτες αλλά και μέσα από ειλικρινή και ουσιαστικό διάλογο να προκύψουν άμεσα εφαρμόσιμες προτάσεις προς όφελος της οικονομίας και των κατοίκων της περιοχής.

Η Οργανωτική Επιτροπή

Exit mobile version