Site icon Μυρμιδόνες – Νέα του Δήμου Δομοκού

100 κεραυνοί σε 50 λεπτά – Η θεαματική timelapse φωτογραφία από την Τουρκία

Ένας Τούρκος φωτογράφος «χώρεσε» σε μια εντυπωσιακή φωτογραφία time-lapse πάνω από 100 κεραυνούς που εκδηλώθηκαν κατά τη διάρκεια σφοδρής καταιγίδας στην παραλιακή πόλη των Μουδανιών.

Ο αστροφωτογράφος Ουγκούρ Ικιζλέρ δημιούργησε μια συγκλονιστική εικόνα συνδυάζοντας
δεκάδες μεμονωμένες λήψεις από το βραδινό ουρανό για ένα διάστημα περίπου πενήντα λεπτών κοντά στα μεσάνυχτα της 16ης Ιουνίου.

«Καθένας από τους κεραυνούς ήταν όμορφος, όμως όταν τους συνδύασα όλους σε μια φωτογραφία, ήταν ένα τρομακτικό θέαμα» ανέφερε ο Ικιζλέρ στο Live Science, περιγράφοντας την καταιγίδα ως «μαγευτική οπτική πανδαισία».

 

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τουλάχιστον τρία διαφορετικά είδη κεραυνών καταγράφονται στη φωτογραφία – κεραυνοί που ξεκινούν από το σύννεφο και καταλήγουν στη Γη, που ξεκινούν από το σύννεφο και καταλήγουν στο νερό, που ξεκινούν από το σύννεφο και καταλήγουν στο σύννεφο.

Δεν είναι ασυνήθιστο να εκδηλώνονται τόσοι κεραυνοί κατά τη διάρκεια μιας και μόνο καταιγίδας. Παγκοσμίως, καταγράφονται περί τα 1,4 δισεκατομμύρια κεραυνοί ετησίως, ή περίπου 3 εκατομμύρια ημερησίως, κάτι που αντιστοιχεί σε 44 κεραυνούς κάθε δευτερόλεπτο, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία του Ηνωμένου Βασιλείου.

Κάθε κεραυνός έχει τάση μεταξύ 100 εκατομμυρίων και 1 δισεκατομμυρίου βολτ -ενέργεια που μπορεί να αυξήσει τη θερμοκρασία της περιβάλλουσας ατμόσφαιρας μεταξύ 10.000 – 33.000 βαθμών Κελσίου, σύμφωνα με τη Διοίκηση Ατμόσφαιρας και Ωκεανών των ΗΠΑ (ΝΟΑΑ).

ΠΗΓΗ: kathimerini.gr

Exit mobile version