Site icon Μυρμιδόνες – Νέα του Δήμου Δομοκού

Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ: Πάνω από 1.100 αιτήσεις σε 10 ημέρες

Σημαντικό ενδιαφέρον για την ψηφιοποίησή τους φαίνεται πως έχουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς εδώ και 10 ημέρες που έχει δημοσιευθεί η δέσμη δράσεων του προγράμματος ΕΣΠΑ – Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα 2021-2027, έχουν υποβληθεί ήδη 1.161 αιτήσεις, όπως γνωστοποίησε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Τσακίρης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει, από τις αιτήσεις αυτές οι 946 ήδη βρίσκονται στο στάδιο της επεξεργασίας.

Η ταυτότητα του προγράμματος

Η δέσμη δράσεων «Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ» στοχεύει στην αντιμετώπιση της υστέρησης των ελληνικών επιχειρήσεων στην υιοθέτηση και ενσωμάτωση των σύγχρονων ψηφιακών τεχνολογιών στην παραγωγική τους δραστηριότητα.

Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα €300 εκατ., ενώ οι τρεις δράσεις που συνιστούν τη δέσμη, θα παραμείνουν ανοικτές μέχρι εξαντλήσεως του προϋπολογισμού. Οι αιτήσεις χρηματοδότησης θα αξιολογηθούν με σειρά προτεραιότητας, σύμφωνα με την ημερομηνία και ώρα οριστικής ηλεκτρονικής υποβολής στο OΠΣΚΕ.

Βασικός Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ

Αφορά επιχειρήσεις, οι οποίες δεν έχουν ακόμα ενσωματώσει σημαντικές τεχνολογίες πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών (ΤΠΕ) στην λειτουργία τους και στοχεύουν στην κάλυψη βασικών ελλείψεων σε εφαρμογές και εξοπλισμό.

Προηγμένος Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ

Αφορά επιχειρήσεις, οι οποίες στοχεύουν στη διεύρυνση της ψηφιακής και τεχνολογικής τους ωριμότητας με ολοκληρωμένες επενδύσεις σε νέες ΤΠΕ που θα αναβαθμίσουν την ανταγωνιστικότητά τους.

Ψηφιακός Μετασχηματισμός Αιχμής ΜμΕ

Αφορά επιχειρήσεις που έχουν ενσωματώσει ήδη ΤΠΕ σε πολλές λειτουργίες τους και πλέον επιδιώκουν να υλοποιήσουν ολοκληρωμένες επενδύσεις σε τεχνολογίες αιχμής ή σε λύσεις 4ης βιομηχανικής επανάστασης.

 

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

Exit mobile version