Site icon Μυρμιδόνες – Νέα του Δήμου Δομοκού

Χρήστος Κρίγκας Ο Χρόνος έχει την σημασία του…….

Ο χρονος εχει την σημασια του…

Το 2018 είναι μια απόλυτα οριακή χρονιά για την χώρα μας, σε καμιά περίπτωση δεν αναφέρομαι σε πολιτικές εξελίξεις, δεν με αφορούν, ούτε σε δημοσιονομικη προσαρμογή, εξαντληθηκαμε..
Αναφέρομαι κυρίως σε ένα σχέδιο ανασυγκροτησης σε βασικούς πυλώνες της οικονομίας, να θυμίσω οτι ήταν μνημονικών δέσμευση η ανάπτυξη εθνικού αναπτυξιακού σχεδίου αλλά μείναμε στην νομοθέτηση.
Γι αυτούς που μιλάνε για ανάπτυξη επίσης να θυμίσω ότι η χώρα μας ανήκει στον πυρήνα των αναπτυγμένων χώρων και η ανάπτυξη κρίνεται και από τα έργα υποδομών. Ο βασικός λόγος των γραφομενων είναι και η ανησυχία για την κατάρρευση των υποδομών στην χωρά μας. Άρα πρέπει να διατηρήσουμε υποδομές για να μιλάμε μόνο για μεγέθυνση του ΑΕΠ που είναι και το ζητούμενο.
Δεν θέλω να αναφερθώ ούτε σε stress test των τραπεζών ούτε σε ανύπαρκτα σενάρια bail in.Το μόνο που θέλω από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι να στηρίξει την δανειοδότηση της μικρομεσαίας επιχείρησης κάτι που έχουμε ξεχάσει εδώ και χρόνια..
Τελος πρέπει να καταλάβουν ότι όπως σε ένα ζευγάρι που συμβιώνει χρόνια έτσι και στην οικονομία το ζητούμενο είναι η σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ φορολογουμενων και φορολογικής αρχής, για χρόνια οι αρχές τρέχουν για την “παταξη” της φοροδιαφυγής και την αντιμετώπιση φοροαποφυγής..γεράσαμε.

Δεν εύχομαι καλή χρονιά για το 2018, την θέλουμε είναι μονόδρομος!

Exit mobile version