Site icon Μυρμιδόνες – Νέα του Δήμου Δομοκού

Φυλακές Δομοκού : Τον “πρόλαβαν” στην…πύλη

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την έρευνα που διενεργεί η Εισαγγελία Διαφθοράς, εντοπίστηκε και στις φυλακές Δομοκού περίπτωση κρατουμένου μεγαλεμπόρου ναρκωτικών, ο οποίος επιχείρησε να κάνει χρήση των ευεργετικών διατάξεων του νόμου και να αποφυλακισθεί λόγω σοβαρότατης ασθένειας.
Ο συγκεκριμένος μέσω του δικηγόρου του κατέθεσε “φάκελο” με ιατρικές γνωματεύσεις που τον έφεραν να πάσχει από βαριά μορφή καρκίνου και ζητούσε την- σύμφωνα με τον ευεργετικό νόμο Παρασκευόπουλου- υπό όρους αποφυλάκισή του.

Η αποφυλάκιση αποτράπηκε την τελευταία στιγμή όταν οι εισαγγελικές αρχές της Λαμίας ζήτησαν πρόσθετες πληροφορίες και αποδείχτηκε ότι επρόκειτο για πλαστοπροσωπία αφού τα μεν ιατρικά έγγραφα ήταν αυθεντικά αλλά αφορούσαν άλλον ασθενή και όχι τον ίδιο τον κρατούμενο.
Ελεγκτέος θεωρείται και ο δικηγόρος αφού δεν έλεγξε ως όφειλε τα στοιχεία που του ενεχείρισε ο εντολέας του και τα οποία ο ίδιος κατέθεσε στο δικαστήριο.

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ευελπιστεί πάντως πως οι αλλαγές στο νόμο Παρασκευόπουλου που προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης μπορούν να αποτρέψουν ανάλογες αποφυλακίσεις στο μέλλον αφού θα παρέχεται η δυνατότητα ανάκλησης του βουλεύματος ανά πάσα στιγμή στην περίπτωση που διαπιστωθεί ακόμη και υπόνοια πλαστότητας των ιατρικών πιστοποιητικών.

 

Exit mobile version