Site icon Μυρμιδόνες – Νέα του Δήμου Δομοκού

Φορτηγά για παγωτά μετατρέπονται σε… νεκροτομεία για τα πτώματα Παλαιστινίων – Γεμάτα τα νοσοκομεία και τα νεκροταφεία

Τα πτώματα Παλαιστινίων μπαίνουν σε φορτηγά για παγωτά, καθώς τα νοσοκομεία και τα νεκροταφεία στερούνται χώρου κατά τη διάρκεια του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, δήλωσαν αξιωματούχοι του τομέα της υγείας.

Τρομακτικές εικόνες από τη Γάζα δείχνουν ιατρικό προσωπικό να γεμίζουν τα φορτηγά για παγωτά – με διαφημίσεις και με χαρούμενα παιδικά πρόσωπα – που έχουν μετατραπεί για να χωρέσουν τα πτώματα των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν στον πόλεμο.

«Το νεκροτομείο του νοσοκομείου μπορεί να χωρέσει μόνο 10 πτώματα, οπότε φέραμε φορτηγά ψυγεία από τα εργοστάσια παγωτών για να αποθηκεύσουμε τον τεράστιο αριθμό των μαρτύρων», δήλωσε ο Δρ Γιάσερ Άλι από το νοσοκομείο Shuhada Al-Aqsa στο Deir Al-Balah.

Αξιωματούχοι του τομέα της υγείας στη Γάζα δήλωσαν ότι τα αντίποινα των αεροπορικών επιδρομών του Ισραήλ εναντίον της Χαμάς έχουν σκοτώσει μέχρι στιγμής περισσότερους από 2.300 ανθρώπους, εκ των οποίων περίπου το ένα τέταρτο είναι παιδιά.

Άλλοι 10.000 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί στο παλαιστινιακό έδαφος, με τα νοσοκομεία να αγωνίζονται να αντιμετωπίσουν τον αυξανόμενο αριθμό των θυμάτων.

Καθώς η σύγκρουση συνεχίζει να γίνεται όλο και πιο βίαιη, με το Ισραήλ να προειδοποιεί 1,1 εκατομμύριο Παλαιστίνιους να εκκενώσουν τη Γάζα πριν από μια αναμενόμενη χερσαία εισβολή για την καταστροφή της Χαμάς, οι αξιωματούχοι του τομέα της υγείας φοβούνται ότι ο αριθμός των θυμάτων μεταξύ των αμάχων θα αυξηθεί.

Ο Ali σημείωσε ότι ακόμη και με τα αυτοσχέδια κινητά νεκροτομεία, η Γάζα σύντομα θα ξεμείνει από μέσα για τη μεταφορά των νεκρών. «Ακόμα και με αυτούς τους καταψύκτες, ο αριθμός [των νεκρών] υπερβαίνει τη χωρητικότητα αυτού του κύριου νεκροτομείου του νοσοκομείου και των εναλλακτικών, ενώ 20 με 30 πτώματα φυλάσσονται και σε σκηνές», δήλωσε ο Αλί.

«Η Λωρίδα της Γάζας βρίσκεται σε κρίση και αν ο πόλεμος συνεχιστεί με αυτόν τον τρόπο, δεν θα μπορέσουμε να θάψουμε τους νεκρούς. Τα νεκροταφεία είναι ήδη γεμάτα και χρειαζόμαστε νέα για να θάψουμε τους νεκρούς», πρόσθεσε.

Με τον πόλεμο να απειλεί τους περισσότερους από 2 εκατομμύρια ανθρώπους που αποκαλούν τη Γάζα σπίτι τους, καθώς το Ισραήλ μετρά αντίστροφα, Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι αποκάλυψαν ότι δημιουργούν τώρα μαζικούς τάφους για τα θύματα.

«Ενόψει της συνεχιζόμενης άφιξης δεκάδων μαρτύρων ως αποτέλεσμα των σφαγών της κατοχής, ετοιμάστηκε ένας μαζικός τάφος για την ταφή περίπου 100 μαρτύρων στο νεκροταφείο έκτακτης ανάγκης», δήλωσε ο Salama Marouf, επικεφαλής του Κυβερνητικού Γραφείου Τύπου.

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

Exit mobile version