Μυρμιδόνες – Νέα του Δήμου Δομοκού

Φορολογικές δηλώσεις 2021: Πατάνε «γκάζι» οι φορολογούμενοι – Μέχρι πότε η υποβολή τους

Φορολογικές δηλώσεις 2021: Τις 80.000 φορολογικές δηλώσεις άγγιξε από τα τέλη Ιουνίου το ημερήσιο το πλήθος υποβολών – Την προηγούμενη εβδομάδα έφτασε τις 108.000. 

Ανοιχτή είναι η πλατφόρμα στο Taxisnet για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για το λογιστικό έτος 2020.

Οι φορολογούμενοι θα έχουν περιθώριο για να υποβάλουν την φετινή φορολογική τους δήλωσή έως:

Τις 28 Ιουλίου 2021 εφόσον το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης είναι χρεωστικό και θέλουν να εξοφλήσουν το φόρο εισοδήματος σε 8 ίσες μηνιαίες δόσεις με την πρώτη να καταβάλλεται έως τις 30 Ιουλίου 2021 και η τελευταία έως τις 28 Φεβρουαρίου 2022.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι φορολογούμενοι που θα εξοφλήσουν το φόρο εφάπαξ μέχρι τις 28 Ιουλίου θα λάβουν έκπτωση φόρου 3%.

 

Τα βασικά βήματα

Πώς μπορείτε να εξοφλήσετε τον φόρο εισοδήματος

Αναλυτικά:

– Πληρωμή σε έως 8 δόσεις

– Εφάπαξ πληρωμή

Εάν ο φορολογούμενος εξοφλήσει εφάπαξ τον φόρο εισοδήματος έως το τέλος Ιουλίου τότε θα έχει έκπτωση 3%.

– Πάγια ρύθμιση σε 12 ή 24 δόσεις

Οι φορολογούμενοι μπορούν να ενταχθούν στην πάγια ρύθμιση της Εφορίας που προσφέρει 12 ή 24 δόσεις προκειμένου να εξοφλήσει τον φόρο εισοδήματος. Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως η ρύθμιση αυτή είναι έντοκη καθώς το επιτόκιο ανέρχεται στο 4,5% για τις 12 δόσεις και πάνω από το 6% για τις 24 δόσεις.

– Εξόφληση ολόκληρου του ποσού με πιστωτική κάρτα

Η άλλη επιλογή που έχει ο φορολογούμενος είναι να εξοφλήσει ολόκληρο το ποσό του φόρου εισοδήματος εφάπαξ με πιστωτική κάρτα. Σε αυτήν την περίπτωση ο φορολογούμενος θα έχει έκπτωση 3% στον φόρο και θα τον πληρώσει σε 12 άτοκες δόσεις.

– Εξόφληση με δόσεις και πιστωτική κάρτα

Ο φορολογούμενος έχει την δυνατότητα να πληρώνει την κάθε δόση του φόρου εισοδήματος προς την εφορία με την πιστωτική κάρτα.

ΠΗΓΗ: www.newsbomb.gr

Exit mobile version