Site icon Μυρμιδόνες – Νέα του Δήμου Δομοκού

Φθιώτιδα: Μητσοτάκης, Σταϊκούρας κόβουν αύριο την κορδέλα του Ε65

 

Aύριο Τρίτη 23 Απριλίου, παρουσία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη θα γίνουν τα εγκαίνια του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας, γνωστού ως Ε65, στο τμήμα από την Λαμία έως τον κόμβο Καλαμπάκας. Πρόκειται για τα 135,4 χλμ. από τα συνολικά 181,5 χλμ. του Ε65, ο οποίος συνδέεται με την Εγνατία Οδό.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 10 το πρωί στο 26ο χλμ Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδος (Ε65)- Σήραγγα Περιοχή Όθρυος. Στην τελετή θα παραβρεθούν ο πρωθυπουργός Κυριακός Μητσοτάκης, ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Γιώργος Περιστέρης.

Στο νότιο τμήμα Λαμία-Ξυνιάδα έχει παραδοθεί από το 2020 ένα τμήμα 14,2 χιλιομέτρων από τον κόμβο της Ανθήλης πριν την Λαμία (στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη) μέχρι τον κόμβο Καρπενησίου και τώρα παραδίδονται επιπλέον 18,2 χιλιόμετρα μέχρι την περιοχή της Ξυνιάδας όπου ο νέος δρόμος θα “κουμπώσει” με το υφιστάμενο τμήμα Ξυνιάδα-Τρίκαλα.

Στα Τρίκαλα θα παραδοθεί ένα νέο τμήμα 24,7 χιλιομέτρων που θα συνδέσει τον Ε65 με το μεγάλο τουριστικό και θρησκευτικό προορισμό της Καλαμπάκας. Με την παράδοση των δύο τμημάτων ο αυτοκινητόδρομος Ε65 και το Αθήνα-Τρίκαλα θα διανύεται σε 3 ώρες ασφαλούς και άνετης οδήγησης.

lamianow.gr

Exit mobile version