Site icon Μυρμιδόνες – Νέα του Δήμου Δομοκού

Φθιώτιδα : Μεγάλη προσοχή! Έτσι “χτυπούν” πλέον οι απατεώνες μέσω… τηλεφώνου

Έχουν πυκνώσει το τελευταίο διάστημα τα τηλεφωνήματα από το εξωτερικό που ξεκινούν με αριθμούς… 0044, 0039 κ.α. Όπως έχει σημειωθεί ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν πρόκειται για τηλεφωνικές απάτες και θα πρέπει να έχετε τεταμενα τα αντανακλαστικά σας και να είστε υποψιασμένοι. Οι απατεώνες αλλάζουν “τροπάριο” κάθε φορά και με νέα τρικ προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση στους λογαριασμούς μας. Ποτέ δεν δίνουμε τους κωδικούς μας…

Σύμφωνα με τα όσα καταγράφονται και καταγγέλονται από αναγνώστες, συνήθως καλει μία ευγενική γυναίκα  που μιλά όμως σπαστά ελληνικά και σας ρωτάει ποιο είναι το email ποιο σας προκειμένου να το διασταυρώσει.

Στην συνέχεια με έντεχνο τρόπο χωρίς να αναφέρει αρχικά για ποιο λόγο, παραπέμπει να μας δώσει μία διεύθυνση ιστοτόπου  προκειμένου  να επιβεβαιωθεί μία πληρωμή προς τα εμας.

Aκολουθήστε το mirmidones.gr σε facebook  instagram και YouTube

Και για να  γίνει πιο “γρήγορα” η πληρωμή, ζητά μετά κωδικούς για κάνει η γυναίκα την μεταφορά χρημάτων – να πληρώσει δηλαδή υποτίθεται- στα πλαίσια μιας διαδικασίας trading ( εμπόριο ).

Αν κάνετε το λάθος και δώσετε τους κωδικούς σας στην γυναίκα που τηλεφωνεί αυτόματα θα αποκτήσει πρόσβαση στον λογαριασμό σας και θα χάσετε τα λεφτά σας. Μεγάλη προσοχή!

Σε άλλες περιπτώσεις στέλνουν μήνυα στο κινητό όπου εμπεριέχει ένα link (σύνδεσμο)  ο οποίος έχει βέβαια τον ίδιο σκοπό…

Μεγάλη προσοχή! Δεν δίνουμε ποτέ και κανένα κωδικό μας!

ΠΗΓΗ lamianow.gr
Exit mobile version