Site icon Μυρμιδόνες – Νέα του Δήμου Δομοκού

Τσίπρας για ναυάγιο στην Πύλο: Έγινε σε σημείο που έπρεπε να είναι τα ελληνικά σκάφη, θα πρέπει όλα να διερευνηθούν

Ο Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του από την Ιεράπετρα, κατά τη διάρκεια προεκλογικής του περιοδείας, μίλησε στο ναυάγιο στην Πύλο και ανέφερε πως σημειώθηκε «σε σημείο που έπρεπε να είναι τα ελληνικά σκάφη, ήταν μέρος έρευνας και διάσωσης του ελληνικού χώρου».

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε πως «από χθες το βράδυ ήταν και κάποια πλοία του λιμενικού και ένα ελικόπτερο και παρόλα αυτά δεν καταφέρανε παρά το γεγονός ότι δεν είχε θάλασσα, είχε 2 μποφόρ. Είναι θέματα που πρέπει να διερευνηθούν πώς ακριβώς έγινε αυτό».
Κλείνοντας τόνισε πως «δυστυχώς η ανθρώπινη ζωή στις ημέρες μας δεν έχει την ίδια αξία για όλους τους ανθρώπους. Εχει να κάνει σε πολύ μεγάλο βαθμό από το χρώμα σου, τη ράτσα σου την καταγωγή σου. Ο πολιτισμός μας περνάει μία πολύ μεγάλη κρίση».

Τσίπρας: Η ανθρώπινη ζωή στις ημέρες μας δεν έχει την ίδια αξία για όλους -Ο πολιτισμός μας περνάει μία πολύ μεγάλη κρίση
«Εγινε ένα τραγικό δυστύχημα, ένα ναυάγιο στην Πύλο, ένα σκάφος που ήταν γεμάτο με μετανάστες και ερχόταν από τη Λιβύη, έγινε σε σημείο που έπρεπε να είναι τα ελληνικά σκάφη, ήταν μέρος έρευνας και διάσωσης του ελληνικού χώρου. Δυστυχώς τα μαντάτα δεν είναι καλά. Πρέπει να επέβαινε πολύς κόσμος επάνω και εκατοντάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Οπότε δεν θα κάνουμε την εκδήλωση όπως την ετοιμάζαμε. Ηδη επικοινώνησα με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό τον κ.Σαρμά και πήρα αυτές τις πληροφορίες. Και από χθες το βράδυ ήταν και κάποια πλοία του λιμενικού και ένα ελικόπτερο και παρόλα αυτά δεν καταφέρανε παρά το γεγονός ότι δεν είχε θάλασσα, είχε 2 μποφόρ. Είναι θέματα που πρέπει να διερευνηθούν πώς ακριβώς έγινε αυτό. Δυστυχώς η ανθρώπινη ζωή στις ημέρες μας δεν έχει την ίδια αξία για όλους τους ανθρώπους. Εχει να κάνει σε πολύ μεγάλο βαθμό από το χρώμα σου, τη ράτσα σου την καταγωγή σου. Ο πολιτισμός μας περνάει μία πολύ μεγάλη κρίση».

Η ανάρτηση Τσίπρα για το ναυάγιο στην Πύλο
«Η στιγμή απαιτεί να προτάξουμε την ανθρωπιά και να σταθούμε δίπλα στους επιζήσαντες» αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή το ναυάγιο ανοικτά της Πύλου.

«Όσο περνάνε τα λεπτά, αυξάνονται οι νεκροί στο ναυάγιο νοτιοδυτικά της Πύλου. Πρόκειται για μια ανθρώπινη τραγωδία, η οποία αποτυπώνει με τον πιο θλιβερό τρόπο την απελπισία όσων αναζητούν άσυλο στην Ευρώπη», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας.

 

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

Exit mobile version