Μυρμιδόνες – Νέα του Δήμου Δομοκού

Τραγωδία στα γυρίσματα του «Rust»: Καταγγελία ότι το όπλο του Μπάλντουιν είχε πραγματική σφαίρα στο μύλο!

Αποκάλυψη σε email που έστειλε στα μέλη της η ένωση επαγγελματιών χειρισμού «ψεύτικων» αντικειμένων (prop masters) σε γυρίσματα, IATSE 44 – «Γιατί μου δώσατε γεμάτο όπλο;» φέρεται να είπε ο Μπάλντουιν στις πρώτες του κουβέντες μετά το τραγικό συμβάν

Έναν «μύλο γεμάτο με αληθινές σφαίρες» είχε το όπλο που χρησιμοποίησε ο Άλεκ Μπάλντουιν στα γυρίσματα της ταινίας γουέστερν «Rust», με συνέπεια να τραυματίσει θανάσιμα τη 42χρονη διευθύντρια φωτογραφίας Χαλίνα Χάτσινς. Αυτό ανέφερε η ένωση επαγγελματιών χειρισμού «ψεύτικων» αντικειμένων (prop masters) σε γυρίσματα, IATSE 44, σε mail που έστειλε στα μέλη της και για το οποίο έλαβε γνώση και η ιστοσελίδα IndieWire.

«Ήταν μια τυχαία εκπυρσοκρότηση» ανέφερε η IATSE 44 στο ίδιο μέηλ, προσθέτοντας πως «ένας γεμάτος μύλος άδειασε στα γυρίσματα της ταινίας τον βασικό ηθοποιό (Άλεκ Μπάλντουιν), τραυματίζοντας την διευθύντρια φωτογραφίας Χαλίνα Χάτσινς και τον σκηνοθέτη Τζόελ Σόουζα». Πάντως, αξίζει να σημειωθεί πως στο mail δεν διευκινίζεται η πηγή της συγκεκριμένης πληροφορίας.

Μια ζωή σαν ταινία με τραγικό τέλος ήταν η σύντομη αλλά γεμάτη δημιουργία ζωή της Halyna Hutchins η οποία έπεσε νεκρή από τα χέρια του διάσημου ηθοποιού Άλεκ Μπάλντουιν κατά την διάρκεια των γυρισμάτων ταινίας.

Halyna Hutchins, director of photography for “Rust”.

«Δεν υπήρχαν μέλη μας στα γυρίσματα» ανέφερε ο γραμματέας της ένωσης, για το τραγικό συμβάν που εκτυλίχθηκε την Πέμπτη σε ράντσο, κοντά στην πόλη Σάντε Φε του Νέου Μεξικού. Από την εκπυρσοκρότηση, τραυματίστηκε και ο 48χρονος σκηνοθέτης Τζόελ Σόουζα, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ωστόσο έλαβε εξιτήριο λίγες ώρες μετά. Οι πρώτες πληροφορίες που έδωσε η αστυνομία σχετικά με τους πυροβολισμούς ήταν ελάχιστες, κάνοντας μονάχα λόγο για ένα «βλήμα» που εκτοξεύτηκε από ένα «ψεύτικο» όπλο (prop gun), το οποίο βρισκοταν στο σετ σαν σκηνικό αντικείμενο. Από την πλευρά της, η εταιρεία παραγωγής επέμενε πως «μονάχα άδεια όπλα χρησιμοποιήθηκαν».

Πάντως, οι πρώτες δηλώσεις του Άλεκ Μπάλντουιν, όταν έφτασε στο γραφείο του Σερίφη για να καταθέσει, δείχνουν να επαληθεύουν τους ισχυρισμούς της IATSE 44. «Γιατί μου δώσατε γεμάτο όπλο;» φέρεται να είπε ο ηθοποιός, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Showbiz 411.

Συντετριμένος ο Μπάλντουιν – Συνεργάζεται πλήρως με τις αρχές

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα με ειδήσεις από τον καλλιτεχνικό χώρο, την Deadline, η οποία επικαλείται μια πηγή στο γραφείο του σερίφη της κομητείας Σάντα Φε, ο Μπάλντουιν – ευρισκόμενος σε άθλια ψυχολογική κατάσταση – μετέβη εκουσίως εκεί μετά το περιστατικό, όπου ανακρίθηκε και αργότερα αφέθηκε ελεύθερος.

 

 

Exit mobile version