Μυρμιδόνες – Νέα του Δήμου Δομοκού

Τιμήθηκε η Επέτειος της πρώτης Απελευθέρωσης του Δομοκού, 8/8/1881

Με μια λιτή και σεμνή τελετή τιμήθηκε η πρώτη Απελευθέρωση της πόλης του Δομοκού από τους Τούρκους στις 8 Αυγούστου του 1881. Στη θέση Μάτι λίγο έξω από το Δομοκό το πρωί της 8ης Αυγούστου και ώρα 05:22 οι κάτοικοι της περιοχής υποδέχτηκαν τα ελληνικά στρατεύματα υπό την καθοδήγηση του Στρατηγού Σκαρλάτου Σούτσου.

 

Σήμερα το πρωί παρουσία των ανθρώπων της ΚΟΙΝ.Σ.Επ Μυρμιδόνες και της ΑΜΚΕ ¨ΕΚΦΡΑΣΗ¨τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των στρατιωτών και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ιστορική ομιλία για τα γεγονότα της σημαντικής αυτής ημέρας για τη χώρα μας. Ο Εκπαιδευτικός Τσουτσουλόπουλος Αναστάσης μέσα από μια γλαφυρή ομιλία μετέφερε τους λίγους, λόγω περιορισμών του covid-19 παρευρισκόμενους 139 χρόνια πίσω παρουσιάζοντας την πολιτικό-στρατιωτική κατάσταση, που επικρατούσε τότε στο νεοσύστατο Ελληνικό κράτος και στην Οθωμανική Αυτοκρατορία και που εν πολλοίς οδήγησαν στα συγκεκριμένα γεγονότα και την απελευθέρωση του Δομοκού και της Θεσσαλίας.

Η ΚΟΙΝ.Σ.Επ. Μυρμιδόνες με την τεχνική υποστήριξη της ΑΜΚΕ ¨ΕΚΦΡΑΣΗ¨ για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ανέδειξε το συγκεκριμένο γεγονός συμβάλλοντας στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης και την προβολή του τόπου.

Τις εκδηλώσεις τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Δομοκού κος Δημήτριος (Μίμης) Τσόγκας, ο οποίος κατόπιν πρότασης του Προέδρου της ΚΟΙΝ.Σ.Επ. Μυρμιδόνες κου Παπαδημητρίου Γιάννη δεσμεύτηκε να ολοκληρώσει τις διαδικασίες αναγνώρισης με ΦΕΚ της συγκεκριμένης ημερομηνίας ως επίσημη αργία για την πόλη του Δομοκού.

Στις εκδηλώσεις, επίσης παρευρέθησαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δομοκιτών Αθήνας κος Τσιμπούρης Κωνσταντίνος και το μέλος του Αθλητικού και Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Δομοκού κος Μακρυγιάννης Αθανάσιος.

Την επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής τέλεσε ο πατέρας Κολομπρόυκας Νικόλαος.

Οι ομιλίες θα αναρτηθούν τις επόμενες ώρες στο κανάλι μας στο You Tube: https://www.youtube.com/feed/my_videos

Ομιλία Προέδρου ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ Μυρμιδόνες για την απελευθέρωση του Δομοκού στις 8/8/1881

Αναστάσης Τσουτσουλόπουλος για την απελευθέρωση του Δομοκού στις 8/8/1981

Αποφώνηση Προέδρου Μυρμιδόνες Κοιν.Σ.Επ για την απελευθέρωση του Δομοκού στις 8/8/1881

Exit mobile version