Μυρμιδόνες – Νέα του Δήμου Δομοκού

Τα drones ως πολεμικό όπλο στην έκθεση DEFEA 2021

Η παρουσία εταιρειών από 21 χώρες στην εφετινή διεθνή έκθεση άμυνας και ασφάλειας DEFEA 2021 αποτελεί «εγγύηση» για αμοιβαία επωφελείς συμφωνίες για παραγωγικές συνεργασίες ελληνικών και ξένων εταιρειών αμυντικής βιομηχανίας. Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, κηρύσσοντας τα εγκαίνια της έκθεσης, σήμερα, Τρίτη 13 Ιουλίου, στο εκθεσιακό κέντρο «Metropolitan Expo» στα Σπάτα.

Η DEFEA 2021 διοργανώνεται με τη συνεργασία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Συνδέσμου Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού (ΣΕΚΠΥ). Συνολικά, 315 εταιρείες αμυντικής τεχνολογίας, οπλικών συστημάτων και άλλων αμυντικών κλάδων εκθέτουν τα προϊόντα τους.

Σκοπός, όπως ανέφερε ο Ν. Παναγιωτόπουλος, είναι να «αναδειχθούν οι σημαντικές δυνατότητες της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας» και να προκύψουν συνεργασίες που θα οδηγήσουν σε «σύγχρονες λύσεις και τεχνολογικές εξελίξεις».

«Στην DEFEA», είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, «εκτίθεται ό,τι πιο σύγχρονο διαθέτει η παγκόσμια αγορά στον τομέα της αμυντικής τεχνολογίας», ενώ υπογράμμισε ότι «η φετινή DEFEA θα αποτελέσει εφαλτήριο για μια νέα εποχή για την ελληνική αμυντική βιομηχανία». Η Ελλάδα, συνέχισε ο Ν. Παναγιωτόπουλος, «εκσυγχρονίζει το σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων για να θωρακιστεί απέναντι σε κάθε πρόκληση και απειλή ασφαλείας και να επιτελεί το ρόλο της ως πυλώνας σταθερότητας και ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή».

Φυσικά στην έκθεση δεσπόζουσα θέση έχουν οι τεχνολογίες των drones!

Το idrones πραγματοποίησε φωτορεπορτάζ!

ΠΗΓΗ: www.zougla.gr

Exit mobile version