Μυρμιδόνες – Νέα του Δήμου Δομοκού

Σωτήρια επέμβαση Ναυαγοσώστη στο Ασπρονέρι Καμένων Βούρλων, Φθιώτιδα

Σωτήρια για μια ηλικιωμένη ήταν η επέμβαση του Ναυαγοσώστη Τσιρώνη Δημήτρη (ΠΑΣΧΝΑ) που ανέλαβε υπηρεσία στην παραλία του Ασπρονερίου Καμένων Βούρλων στη Φθιώτιδα μόλις την προηγούμενη ημέρα!

Συγκεκριμένα στις 11:00 το πρωί της Κυριακής 26/07/2020 σε απόσταση μόλις 15 μέτρων από την ακτή ο Ναυαγοσώστης της Πανελλήνιας Σχολής Ναυαγοσωστικής (ΠΑΣΧΝΑ) Τσιρώνης Δημήτρης αντιλήφθηκε μια ηλικιωμένη κυρία περίπου 75 ετών, η οποία είχε παρασυρθεί από το έντονο ρεύμα σε πολύ κοντινή απόσταση από την ακτή και προσπαθούσε να κρατηθεί στην επιφάνεια του νερού. Ο έμπειρος ναυαγοσώστης κατάλαβε ότι η ηλικιωμένη κινδύνευε και λόγω του ότι παρακείμενος κολυμβητής την πλησίασε έσπευσε με τη σανίδα διάσωσης και περισυνέλεξε και τους δύο βγάζοντας τους με ασφάλεια στην ακτή. Η ηλικιωμένη, όπως είπε στο ναυαγοσώστη κολυμπάει στη συγκεκριμένη παραλία 48 χρόνια αλλά δυστυχώς σήμερα είχε έλθει μόνη της χωρίς παρέα. Και οι δύο είναι καλά στην υγεία τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το Σάββατο 25/7/2020 ο Δήμος Καμένων Βούρλων έχει αναθέσει στην ΠΑΣΧΝΑ τη Ναυαγοσωστική κάλυψη της παραλίας του Ασπρονερίου, η οποία όμως παρουσιάζει πολλές ιδιομορφίες έναντι άλλων παραλιών: είναι πολύ κοντά και με εύκολη πρόσβαση σε αστικά κέντρα, κρυστάλλινα και καθαρά νερά, οργανωμένα καταστήματα εστίασης για την εξυπηρέτηση των λουόμενων αλλά και πολλά και έντονα θαλάσσια ρεύματα σε πολύ κοντινή απόσταση από την ακτή.

Με αφορμή αυτό το περιστατικό να υπενθυμίσουμε ότι ΔΕΝ κολυμπάμε ποτέ μόνοι μας σε καμία παραλία.

 

Ταξιάρχης Ρέλλιας, MSc

Exit mobile version