Site icon Μυρμιδόνες – Νέα του Δήμου Δομοκού

Συνάντηση Συλλόγου Δομοκιτών Αθήνας με τον Δήμαρχο Δομοκού Χ.Λιόλιο .

Με τον Δήμαρχο Δομοκού Χαράλαμπο Λιόλιο συναντήθηκε  αντιπροσωπεία του Συλλόγου Δομοκιτών Αθήνας την Δευτέρα 2 Ιανουαρίου στο Δημαρχείο Δομοκού .
Ακολουθεί η ανακοίνωση του Συλλόγου με τα θέματα που συζητήθηκαν
Στις 2 Ιανουαρίου 2023 πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας του Συλλόγου Δομοκιτών Αθήνας (Πρόεδρος Β. Χριστακόπουλος, Αντιπρόεδρος Ηλ. Μόκας, μέλη, Αν. Γκούβα και Μιχ. Τσουτσουλόπουλος, καθώς και ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Κ. Τσιμπούρης) με τον Δήμαρχο Δομοκού Χαράλαμπο Λιόλιο, στην οποία παρευρέθηκαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Γεώργιος Λελεντζής και Νικόλαος Καλημέρης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ανδρέας Καλαμπαλίκης και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Δομοκού Μίμης Τσόγκας.
Αντικείμενα της συνάντησης ήταν τα παρακάτω:
1. ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΓΑΛΛΗ
Ο πρόεδρος του Συλλόγου εξέφρασε τις ανησυχίες των μελών του για την χρονίζουσα πολυετή αδράνεια του Κοινωφελούς Ιδρύματος και μετέφερε στο Δήμαρχο το έντονο ενδιαφέρον των Δομοκιτών της Αθήνας για την ανάγκη επαναλειτουργίας του. Ιδιαίτερα δε αναφέρθηκε στις θετικές επιπτώσεις που υπήρξαν στο παρελθόν από την παροχή των ευεργετημάτων του Ιδρύματος, σύμφωνα με το καταστατικό του, προς αριστούχους μαθητές και άπορες οικογένειες της ευρύτερης περιοχής του Δομοκού, όπως προσφέρονταν για αρκετά χρόνια παλαιότερα από τις προσόδους των μισθωμάτων του.
Στη συνέχεια ο Δήμαρχος ανέφερε ότι η αρμοδιότητα επαναλειτουργίας του Ιδρύματος ανήκει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας με έδρα την Λάρισα και ενημέρωσε τους παριστάμενους στη συνάντηση, ότι εστάλησαν από τους φορείς που εκπροσωπούνται στο Κοινωφελές ίδρυμα, σχετικά έγγραφα ορισμού εκπροσώπων τους στο Δ.Σ. του Ιδρύματος. Παράλληλα δεσμεύτηκε να καταβάλει προσπάθειες προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες έκδοσης της σχετικής απόφασης επαναλειτουργίας του.
2.ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2023
Ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου ενημέρωσε συνοπτικά τους παριστάμενους εκπροσώπους του Δήμου για τις δραστηριότητες που προετοιμάζεται να οργανώσει το Διοικητικό Συμβούλιο στην Αθήνα, καθώς και για τις προτάσεις του Συλλόγου σε ότι αφορά στο Δομοκό σε συνεργασία με τον Δήμο και τους τοπικούς φορείς. Το πλήρες πρόγραμμα για το 2023 θα ανακοινωθεί στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας στην Αθήνα στις 28 Ιανουαρίου 2023.
3. ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΟΜΟΚΟΥ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Μετά από διαλογική συζήτηση ο δήμαρχος δεσμεύτηκε για την καταγραφή των συλλόγων των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου που δραστηριοποιούνται στην
Αθήνα, προκειμένου εν συνεχεία να εξετασθεί η δυνατότητα διοργάνωσης ημερίδας στο Δομοκό με την παρουσία όλων των παραπάνω, με θέμα την αλληλοενημέρωση για τις δραστηριότητες τους και την διερεύνηση των δυνατοτήτων διοργάνωσης κοινών εκδηλώσεων με την συμπαράσταση του Δήμου. Για τον σκοπό αυτό ο Σύλλογος Δομοκιτών Αθήνας εκδήλωσε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του, υποστήριξης του Δήμου τόσο στην καταγραφή των εν λόγω συλλόγων όσο και στην διοργάνωση της ημερίδας.
Τέλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη επαναπροσδιορισμού της σχέσης του Συλλόγου με την Δημοτική Αρχή Δομοκού, με στόχο την σύμπραξή τους προς όφελος των συμπατριωτών μας και του τόπου.
Exit mobile version