Μυρμιδόνες – Νέα του Δήμου Δομοκού

Στη δημιουργία μίας νέας τοπικής οικονομίας στοχεύει ο  Δημήτρης Τζιαχρήστας.

Ο νυν δήμαρχος Δομοκού Δημήτρης Τζαχρήστας εξηγεί τι σκοπεύει να κάνει και πως για τον τόπο μας την επομένη των εκλογών. 
Μία συνέντευξη χωρίς γενικολογίες και ευχολόγια.

«Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε μία νέα οικονομία αξιοποιώντας τη στρατηγική θέση της περιοχής μας, με σκοπό την ανάδειξη του τόπου μας και την μείωση της ανεργίας. Να μην αφήσουμε κανένα συμπολίτη μας μόνο, όσο υπάρχει ανάγκη, όσο υπάρχουν ευάλωτοι και αδύναμοι συμπολίτες μας.

Επιδίωξη μας είναι να δημιουργήσουμε κίνητρα για να επιστρέψουν οι νέοι στον τόπο μας» ήταν η απάντηση του νυν δημάρχου Δομοκού Δημήτρη Τζαχρήστα, στο ερώτημά μας, τι σκοπεύει να κάνει για τον τόπο μας, αν την ερχόμενη Κυριακή επανεκλεγεί.

 

«Είναι σημαντικό να υποστηρίξουμε και να ενισχύσουμε κάθε συμπολίτη μας. Να δημιουργήσουμε νέες ευκαιρίες για τους κατοίκους. Στη προσπάθειά μας αυτή ο διάλογος η συνεργασία και οι συνέργειες με όλους και ιδίως με τους θεσμικούς φορείς του τόπου μας αποτελεί προτεραιότητά μας που καθορίζει και την πορεία μας. Αυτό ήταν και είναι ξεκάθαρο σε όλους τους συμβούλους μου, παλιούς και νέους, τους οποίους – είτε εξελέγησαν είτε όχι – θα τους αξιοποιήσω όλους, ώστε o Δήμος  Δομοκού να αποκτήσει ένα σύγχρονο κοινωνικό πρόσωπο. Είναι προσωπική μου ευθύνη και επιδίωξη να προσπαθήσω να βελτιώσω το επίπεδο διαβίωσης και την ποιότητα της ζωής κάθε συμπολίτη μου».

 

Ερ.: Κύριε Τζαχρήστα λίγο πριν τον β’ γύρο της αναμέτρησης για την ανάδειξη δημάρχου στο Δομοκό, θα θέλατε να μας εξηγήσετε, πως θα μπορούσε να αποκτήσει ο Δομοκός και η ευρύτερη περιφέρεια του Δήμου ένα νέο κοινωνικό πρόσωπο;

Απ.: Γνωρίζουμε  ότι τα προβλήματα στο Δομοκό είναι πολλά σε επίπεδο υποδομών. Ζητήματα όπως η σωστή λειτουργία του Κέντρου Υγείας Δομοκού και της πυροσβεστικής, η προσβασιμότητα και τα προβλήματα που συνοδεύουν τη λειτουργία του Ε-65, ζητήματα αξιοποίησης δημόσιων κτιρίων προς όφελος των πολιτών, για παράδειγμα η αξιοποίηση του Ειρηνοδικείου, τα θέματα διαχείρισης αποβλήτων καθώς και θέματα που αφορούν την ενίσχυση της γεωργίας και της κτηνοτροφίας , αλλά και της ποιότητας ζωής κάθε πολίτη, είναι αυτά που καθημερινά εστιάζουμε για να βρούμε την καλύτερη λύση με στόχο το δημόσιο συμφέρον.

Στη τετραετία που διανύσαμε με κοπιαστική και συστηματική δουλειά επιχειρήσαμε την επίτευξη των στόχων που θέσαμε. Βεβαίως και πολλά έργα καθυστέρησαν εξαιτίας διαδικασιών της κεντρικής διοίκησης.

Ο συνδυασμός μας «Δύναμη Δημιουργίας» στοχεύει να αξιοποιήσει όλη την γνώση, την εμπειρία και την καλοπροαίρετη διάθεση συνεργασίας με όλους τους φορείς του Δήμου μας – κοινωνικούς, επαγγελματικούς, αθλητικούς, πολιτιστικούς – και αξιοποιώντας το δυναμικό του Δήμου, να προχωρήσουμε στη δημιουργία μίας νέας οικονομίας για τον τόπο. 

Ερ.: Θα έλεγε κανείς ότι αυτά είναι γενικότητες, που έχουν ειπωθεί κατ’ επανάληψη. Μπορείτε να μας πείτε, συγκεκριμένα, τι θα κάνετε για τον τόπο αν επανεκλεγείτε;

Απ.: Όσα χρόνια υπηρέτησα τον Δήμο από τη θέση του Δημάρχου προσπάθησα να είμαι εστιασμένος στην επίλυση των προβλημάτων σε συνεργασία με την Κεντρική Διοίκηση και τους εμπλεκόμενους δημόσιους φορείς. Η ανάπτυξη της περιφέρειας Δομοκού θα πρέπει να πραγματοποιηθεί σε δύο ταχύτητες: Εκσυγχρονισμό των υποδομών και επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας.

Στο Δομικό έχουμε πολύτιμα όπλα για αυτό, όπως η γεωργία, η κτηνοτροφία και ο φυσικός, πολιτιστικός μας πλούτος. Προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας του παράγονται στη γη τα οποία πρέπει να υποστηριχθούν και να αναδειχθούν.

Στο πρόγραμμα μας για την επόμενη τετραετία, όσον αφορά την ανάδειξη του Δομοκού περιλαμβάνεται η δημιουργία Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης Προορισμού και Προβολής. Το Συντονιστικό Όργανο θα είναι υπεύθυνο για τον σχεδιασμό και τη δημιουργία πλάνου, που θα αφορά στη βιώσιμη και μακροπρόθεσμη διαχείριση αστικού τουρισμού υπαίθρου με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής.

Επενδύουμε στον εναλλακτικό τουρισμό για τη Μακρυράχη και την Εκκάρα, λόγω των λουτρών. Στοχεύουμε στον θρησκευτικό τουρισμό για την Ομβριακή και την Ξυνιάδα στον αγροτουρισμό και οινοτουρισμό . Στοχεύουμε στην ανάδειξη των σημείων με  αρχαιολογικό ενδιαφέρον όπως η Μελιταία  η Πρόερνα και πολλά άλλα σημεία

Προχωρούμε στην εισαγωγή νέων πολιτιστικών, αθλητικών, γαστρονομικών και άλλων θεματικών γεγονότων για την ανάπτυξη της τουριστικής επιχειρηματικότητας σε κάθε χωριό της περιφέρειας Δομοκού ξεχωριστά, ενώ προωθούμε την περιφέρεια ως προορισμό φιλοξενίας θεματικών γεγονότων σε επιλεγμένες περιοχές ενδιαφέροντος, προάγοντας τα τοπικά προϊόντα.

Χρειάζεται να σχεδιάσουμε ειδικές τουριστικές διαδρομές, που συνδυάζουν βιωματικές εμπειρίες του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος των κοινοτήτων, καθώς και να αναπτύξουμε ψηφιακή πλατφόρμα ενημέρωσης και προώθησης τοπικών επιχειρήσεων σε τομείς οικοτουρισμού, αγροτουρισμού και οινοτουρισμού.

Και όλα αυτά δεν θα μείνουν στα σχέδια. Είναι δράσεις που θα ξεκινήσουν την επομένη των εκλογών. Γι’ αυτό και χρειαζόμαστε την στήριξη όλων των κατοίκων της περιφέρειας Δομοκού, γιατί σε ένα τόσο μεγάλο έργο κανείς δεν περισσεύει.

 

Exit mobile version