Site icon Μυρμιδόνες – Νέα του Δήμου Δομοκού

Σταϊκούρας: Πιο γενναίες μειώσεις στις ασφαλιστικές εισφορές από το β’ εξάμηνο του 2020

«Η ελληνική οικονομία σήμερα κινείται καλύτερα, έχει δυναμική και αυτό καταγράφεται και αποτυπώνεται σε εκθέσεις, αλλά και δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Πάτρα, όπου συμμετείχε σε εκδήλωση του Επιμελητηρίου Αχαΐας.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στα πεπραγμένα στον τομέα της οικονομίας στο τελευταίο επτάμηνο αλλά και στους στόχους της κυβέρνησης, στους οποίους περιλαμβάνεται περαιτέρω μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, της προκαταβολής φόρου, της εισφοράς αλληλεγγύης και της φορολογίας των επιχειρήσεων.

Επισήμανε πως πρόταγμα της ελληνικής κυβέρνησης ήταν να αρχίσει σταδιακά να βελτιώνει το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών και σημείωσε ότι σταδιακά η καλή εικόνα που υπάρχει στην ελληνική οικονομία στα μακροοικονομικά μεγέθη, αρχίζει σιγά-σιγά να μεταφέρεται στο πορτοφόλι του Έλληνα πολίτη.
«Η κυβέρνηση κάλυψε δημοσιονομικά κενά, ψήφισε φιλοαναπτυξιακά νομοσχέδια, ψήφισε ένα φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο μειώνει τη φορολόγηση επιχειρήσεων, προχώρησε στην απεμπλοκή μεγάλων έργων, όπως είναι το Ελληνικό, προχωρά σε αποκρατικοποιήσεις» επισήμανε, προσθέτοντας ότι πλήρωσε το πιο ακριβό τμήμα του δανείου στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ενώ παράλληλα προχώρησε σε μεταβολές στη νομοθεσία επ’ ωφελεία της επιχειρηματικότητας, κάτι που όπως τόνισε αναγνωρίζεται σήμερα από όλους.

«Αναγνωρίζεται από τους θεσμούς, από τους εταίρους, από τους οίκους αξιολόγησης -από τις αγορές το κόστος δανεισμού είναι εξαιρετικά χαμηλό-, αλλά πρωτίστως αναγνωρίζεται από την ελληνική κοινωνία» σημείωσε.

Ανέφερε ωστόσο ότι «οι προκλήσεις είναι μπροστά γι’ αυτό και εντείνουμε τις προσπάθειές μας οι οποίες εδράζονται πάνω σε ένα σκεπτικό πώς θα πετύχει η χώρα υψηλή και διατηρήσιμη οικονομική μεγέθυνση, θα δημιουργήσει πολλές θέσεις απασχόλησης και θα ενισχύσει την κοινωνική συνοχή».

Exit mobile version