Μυρμιδόνες – Νέα του Δήμου Δομοκού

Σοβαρό πρόβλημα με τα αδέσποτα στον Δήμο Δομοκού…..

Τριτοκοσμική είναι η εικόνα που συναντά κανείς στους δρόμους των ελληνικών πόλεων, με εκατοντάδες αδέσποτα ζώα, κυρίως σκυλιά, να περιφέρονται χωρίς καμιά φροντίδα. Παρόμοια είναι και η εικόνα στον Δήμο Δομοκού .

Αγέλες αδέσποτων σκυλιών περιφέρονται στα κεντρικότερα σημεία της πόλης, όπως είναι η εμπορική αγορά, τα πάρκα και άλλοι δημόσιοι υπαίθριοι χώροι αναψυχής των πολιτών.

Τις τελευταίες μέρες πολίτες από διάφορα χωριά του Δήμου μας ενημέρωσαν πως καθημερνά βλέπουν νέα σκυλιά να κυκλοφορούν αδέσποτα στα χωριά

Το ερώτημα είναι τι ακριβώς γίνεται με τα αδέσποτα περισυλλογή ή ανακατανομή ????

Το έργο της φιλοζωικής είναι αξιοθαύμαστο. Οι άνθρωποι αυτοί είναι εθελοντές αφιερώνουν απίστευτο χρόνο σχεδόν καθημερινά, τρέχοντας εδώ και εκεί σε όλα τα περιστατικά και αυτό που μπορούν να κάνουν είναι να στειρώσουν και να εμβολιάσουν αλλά πάλι θα είναι αδέσποτα και θα περιφέρονται σκοπός είναι να βρουν μόνιμη στέγη και αυτό θα ήταν ένα Δημοτικό Καταφύγιο για αδέσποτα ζώα συντροφιάς .

Γιατί δυστυχώς πάντα θα υπάρχουν ασυνείδητοι που θα τα παρατούν στο δρόμο .

Έτσι και τα ζώα θα ζουν σε ένα περιβάλλον σωστό και οι πολίτες θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα .

Στις υποχρεώσεις των Δήμων είναι η  Ίδρυση και Λειτουργία Δημοτικού Καταφυγίου για αδέσποτα ζώα συντροφιάς  σύμφωνα με τον

Ν. 4830/2021 (ΦΕΚ A 169 – 18.09.2021) Νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς – Πρόγραμμα «AΡΓΟΣ»

Κάθε Δήμος ή όμοροι ή συνεργαζόμενοι Δήμοι ιδρύουν και λειτουργούν δημοτικά ή διαδημοτικά κτηνιατρεία και καταφύγια αδέσποτων ζώων συντροφιάς επιτρεπομένης της συνεργασίας με ενδιαφερόμενα φιλοζωικά σωματεία και ενώσεις ή και εθελοντές φιλόζωους σε ιδιόκτητους ή μισθωμένους ή παραχωρούμενους από το Δημόσιο, την Περιφέρεια ή από ιδιώτες χώρους.

Υπό την εποπτεία των Δήμων, μπορούν να ιδρυθούν και να λειτουργούν καταφύγια ή και κτηνιατρεία αδέσποτων ζώων συντροφιάς και από φιλοζωικά σωματεία και ενώσεις, που διαθέτουν το κατάλληλο κτηνιατρικό προσωπικό (1 κτηνίατρος ανά 50 ζώα), την τεχνική υποδομή, τις εγκαταστάσεις και τον αναγκαίο εξοπλισμό, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 604/1977 και του π.δ. 463/1978.

Aκολουθήστε το mirmidones.gr σε facebook  instagram και YouTube

 

Exit mobile version