Site icon Μυρμιδόνες – Νέα του Δήμου Δομοκού

Σε εξέλιξη τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για τον κορωνοϊό

Τηλεδιάσκεψη με τους Σωτήρη Τσιόδρα, Βασίλη Κικίλια, Βασίλη Κοντοζαμάνη και Νίκο Χαρδαλιά έχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της συνεχούς αξιολόγησης της κατάστασης, με φόντο την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού τις τελευταίες ημέρες.

Όπως έχει ανακοινώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, οι τηλεδιασκέψεις τον Αύγουστο θα πραγματοποιούνται τρεις φορές την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να στείλει αυστηρό μήνυμα για την τήρηση των μέτρων και την αυστηροποίηση των ελέγχων, καθώς η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει ότι η χαλάρωση που έχει επέλθει είναι επικίνδυνη.

Η κυβέρνηση, όπως έχει επισημάνει, παρακολουθεί την κατάσταση, ακούει τις εισηγήσεις των ειδικών και είναι αποφασισμένη να λάβει όποια μέτρα χρειαστούν για να περιορίσει την περαιτέρω διασπορά του κορωνοϊού στην κοινότητα.

75 νέα κρούσματα και δύο ακόμη θάνατοι

Την Κυριακή επιβεβαιώθηκαν ακόμη 75 κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, ενώ σημειώθηκαν δύο ακόμη θάνατοι.

Τέσσερα κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, ενώ άλλα πέντε «εισαγόμενα» κρούσματα προσήλθαν αυτοβούλως.

Ακόμη 19 κρούσματα εντοπίστηκαν στην περιφερειακή ενότητα Αττικής, τρία εκ των οποίων σχετίζονται με συρροή στην εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης.

Στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης εντοπίστηκαν 15 κρούσματα, τέσσερα από τα οποία σχετίζονται με τον γάμο στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης.

Σε 13 ανέρχονται τα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας, 11 από τα οποία σχετίζονται με συρροή στο εργοστάσιο επεξεργασίας κρέατος.

 

ΠΗΓΗ: kathimerini.gr

Exit mobile version