Site icon Μυρμιδόνες – Νέα του Δήμου Δομοκού

Σήμερα αποφασίζει η Ολομέλεια της Βουλής για την παραπομπή Παππά στο Ειδικό Δικαστήριο

Κέλλυ Μ. Κοντογεώργη

Αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 7 μμ, με την προβλεπόμενη μυστική ψηφοφορία

Ειδική συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στη Βουλή 

όπου το Σώμα της Ολομέλειας θα αποφασίσει και θα ψηφίσει για την παραπομπή ή μη του πρώην Υπουργού ΕπικρατείαςΝίκου Παππά στο Ειδικό δικαστήριο.

Στην ειδική συνεδρίαση που θα ξεκινήσει στις 09.00 το πρωί, τον λόγο αναμένεται να λάβουν οι εισηγητές των κομμάτων και τα μέλη που συμμετείχαν στις εργασίες τις Προανακριτικής επιτροπής, καθώς και ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, που όλο αυτό το διάστημα τηρεί προσεκτική στάση απέναντι στην υπόθεση, χωρίς να κάνει δηλώσεις και σπασμωδικές κινήσεις.

Για την ώρα της ψηφοφορίας θα τοποθετηθεί στην αίθουσα μια κάλπη, ενώ νωρίτερα ο ίδιος ο Νίκος Παππάς θα λάβει τον λόγο προκειμένου να υπερασπιστεί τον εαυτό του, έχοντας κεντρική υπερασπιστική «γραμμή» το επιχείρημα πως τελικά παραπέμπεται για ένα πλημμέλημα κι όχι για το βασικό κακούργημα της δωροληψίας, το οποίο θα σήμαινε βαρύτερη ποινή.

Ο πρώην υπουργός έχει σκοπό να απαντήσει σημείο προς σημείο αναλυτικά, στο πόρισμα των μελών της πλειοψηφίας, της προανακριτικής επιτροπής, ξετυλίγοντας το συμπέρασμα πως, οι σε βάρος του κατηγορίες είναι καθ’ ολοκληρίαν αβάσιμες και παντελώς αναπόδεικτες, και διαψεύδονται όχι μόνον από τα στοιχεία και τις ένορκες καταθέσεις των εξετασθέντων μαρτύρων, αλλά και από την κοινή λογική, όπως είχε αναφέρει ο ίδιος πρόσφατα.

Το πόρισμα της Προανακριτικής

Με βάση το πόρισμα της πλειοψηφίας ο πρώην Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής κατηγορείται για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση (ΠΚ 259) που συνιστά πλημμέλημα. Η Νέα Δημοκρατία κάνει λόγο για «την επιχείρηση χειραγώγησης των Μέσων Ενημέρωσης και δημιουργίας του ΣΥΡΙΖΑ Channel από τον τότε ισχυρό υπουργό Επικρατείας, αποκαλύπτοντας το χρονικό των μυστικών επαφών και των εικονικών συμβάσεων μέχρι τη δημιουργία της εφημερίδας Documento που εκδόθηκε για να προβάλει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και να στοχοποιεί πολιτικούς αντιπάλους και μάλιστα τις συζύγους τους».

Στο πόρισμα καταγράφονται τα sms και τα email που κατέθεσε ο Χρήστος Καλογρίτσας και εντοπίζονται οι ευθύνες του πρώην ισχυρού Υπουργού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Ν. Παππά και σε άλλα μέσα ενημέρωσης. Αναφορές γίνονται και στον εκδότη της εφημερίδας Documento, Κ. Βαξεβάνη αλλά και στο δικηγόρο που ειδικεύεται σε off shore εταιρίες Αρτέμη Αρτεμίου, ο οποίος σύμφωνα με την κατάθεση του Χ. Καλογρίτσα ήταν ένα και το αυτό με τον Ν. Παππά, παρά το ότι ο κ. Παππάς την εποχή που έβλεπαν το φως της δημοσιότητας τα ταξίδια του στη Βενεζουέλα και οι επισκέψεις του Αρτεμίου στο Μαξίμου, έκανε πως δεν τον γνώριζε.

Η επιτροπή, έχει ζητήσει να διαβιβαστεί το πόρισμα και τα πρακτικά στην Εισαγγελία κατ’ άρθρον 38 ΚΠΔ αναφορικώς με τη χρηματοδότηση, έκδοση και μεταβίβαση της εφημερίδας Documento καθώς και με άλλες καταγγελλόμενες πράξεις για χρηματισμούς μέσων και δημοσιογράφων, προκειμένου να διερευνηθούν αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα, όπως αναφέρονται ανωτέρω, που δεν υπόκεινται στην εφαρμογή του άρθρου 86 του Συντάγματος και ελέγχονται μόνο από την Τακτική Δικαιοσύνη.

ΠΗΓΗ: www.parapolitika.gr
Exit mobile version