Site icon Μυρμιδόνες – Νέα του Δήμου Δομοκού

Π. Ιακωβής στον ΛΑΜΙΑ FM-1: «Μην θεωρήσουμε την κολχικίνη αντίδοτο αντί του εμβολίου- Δεν πολεμά τον κορονοϊό αλλά την φλεγμονή του» (Ηχητικό) 25/01/2021 1:49 μμ

Ενημέρωση για την κολχικίνη, έκανε μέσα από το δελτίο του ΛΑΜΙΑ FM-1 ο καρδιολόγος συμπολίτης μας Παναγιώτης Ιακωβής.

Ο κ. Ιακωβής αναφέρει πως εδώ και πολλά χρόνια στην καρδιολογία χρησιμοποιείται η κολχικίνη, όταν μαζεύεται υγρό γύρω από την καρδιά.

«Είναι φάρμακο που μπορεί κανείς να προμηθευτεί από τα φαρμακεία αλλά είναι φοβερό λάθος να πάμε να το προμηθευτούμε για κοινή χρήση. Δεν είναι ντεπόν, δίδεται με συνταγογράφιση από ειδικούς γιατρούς,» αναφέρει ο κ. Ιακωβής.

«Εναντίον της φλεγμονής που δημιουργεί ο covid-19, όχι εναντίον του κορονοϊού, η δράση αυτού του φαρμάκου,» τονίζει ο Λαμιώτης καρδιολόγος, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου αν κάποιοι θεωρήσουν πως με αυτή το φάρμακο ή με άλλα παρόμοια, γίνεται ανούσιο το εμβόλιο.

«Έγινε μια μεγάλη μελέτη στο εξωτερικό, με πολύ μεγάλη συμμετοχή Ελλήνων καρδιολόγων και μέχρι στιγμής έχουμε θετικά αποτελέσματα. Φυσικά, δεν ξέρουμε ακόμη την μακροπρόθεσμη δράση, όμως όλα δείχνουν πως πρόκειται για μια καλή αντιμετώπιση της φλεγμονής που προκαλεί στην καρδιά ο κορονοϊός. Αποτελεί πρόοδο, αλλά μην ξεχνάμε την πρόληψη,» δηλώνει ο κ. Ιακωβής.

Παράλληλα, ο κ. Ιακωβής αναφέρθηκε και στο ζήτημα με τις μάσκες –μάλιστα ήταν αυτός που είχε γίνει viral στο ελληνικό διαδίκτυο όταν είχε κάνει on camera πείραμα με την χρήση μάσκας– και τόνισε πως όλες οι μάσκες (υφασμάτινες, χειρουργικές, Ν95) που είναι εγκεκριμένες, παρέχουμε μια επαρκή προστασία.

Πηγή:lamiafm1.gr

Exit mobile version