Μυρμιδόνες – Νέα του Δήμου Δομοκού

Προσοχή: Γεμίζει η αγορά μεταχειρισμένων με πλημμυρισμένα αυτοκίνητα

Επιτήδειοι έμποροι αυτοκινήτων σπεύδουν να αγοράσουν σε εξευτελιστική τιμή τα πλημμυρισμένα αυτοκίνητα τα οποία τα μεταπωλούν ως «καλά μεταχειρισμένα». Ομοίως και κάποιες ασφαλιστικές εταιρείες…

Από τις ανατιμήσεις σε διάφορα γεωργικά προϊόντα λόγω μειωμένης παραγωγής και διαθεσιμότητας έως και την αύξηση των τιμών σε πολλά άλλα καταναλωτικά αγαθά λόγω της διακοπής της κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό και στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Με σεβασμό στους πλημμυροπαθείς, που μόνο αυτοί ξέρουν τα βάσανα που τραβούν και τον Γολγοθά που έχουν μπροστά τους, ένα άλλο σημαντικό ζήτημα που έχει προκύψει από την τεράστια καταστροφή είναι τα χιλιάδες αυτοκίνητα που έχουν θαφτεί κάτω από τόνους νερού και λάσπης.

Πολλά από αυτά θα έχουν αχρηστευθεί σε τέτοιο βαθμό που η επισκευή τους να είναι ασύμφορη καταλήγοντας σε ανταλλακτικά. Αυτά με τις μικρότερες ζημιές ενδεχομένως να επισκευάζονται και οι ιδιοκτήτες τους να συνεχίσουν να τα οδηγούν.

Το κακό είναι πως στην περιοχή της Θεσσαλίας το ποσοστό των αυτοκινήτων που είναι ασφαλισμένα για φυσικές καταστροφές είναι πολύ χαμηλό (περίπου στο 10%). Ωστόσο, εξετάζεται να υπάρξει αποζημίωση από το δημόσιο (εκτός των επιχειρήσεων), αλλά αυτό είναι κάτι που βρίσκεται υπό συζήτηση.

Ωστόσο, εκατοντάδες από τα αυτοκίνητα που έπαθαν πιο σοβαρές ζημιές ενδεχομένως να πωληθούν σε εξευτελιστική τιμή κυρίως σε ελεύθερους εμπόρους, να επισκευαστούν με γνήσια ή after sales ανταλλακτικά και να διατεθούν στην αγορά μεταχειρισμένων σαν καινούργια.

Αλλοίμονο στον άτυχο που θα πέσει πάνω σε ένα τέτοιο μεταχειρισμένο όταν φυσικά ο έμπορος δεν θα τον έχει ενημερώσει καν για το ιστορικό του αυτοκινήτου.

Κάτι ανάλογο έχει εντοπιστεί και από ασφαλιστικές εταιρείες, οι οποίες αποζημιώνουν – αγοράζουν τα πλημμυρισμένα αυτοκίνητα και τα διοχετεύουν σε τέτοιους εμπόρους – επισκευαστές οι οποίοι με τη σειρά τους τα ρίχνουν στην αγορά των μεταχειρισμένων.

ΠΡΟΣΟΧΗ

Καλό θα είναι, λοιπόν, αν σκέπτεστε να αγοράσετε μεταχειρισμένο αυτοκίνητο μέσα στους επόμενους μήνες, να ρίξετε μια ματιά στο ιστορικό του αυτοκινήτου.

Ταυτόχρονα, ο μηχανικός σας καλό θα είναι να τσεκάρει εξονυχιστικά σημεία που μπορούν να έχουν υγρασία και που να μαρτυρούν την κατάσταση ενός αυτοκινήτου που έχει μπει νερό.

ΠΗΓΗ: newsauto.gr

Exit mobile version