Μυρμιδόνες – Νέα του Δήμου Δομοκού

Πού «κολλάει» η ολοκλήρωση της συμφωνίας Τράπεζας Πειραιώς-ERGO για την ΑΤΕ Ασφαλιστική! – O ρόλος της ASF!

Die ERGO Versicherungsgruppe in Düsseldorf
Die ERGO Versicherungsgruppe in Düsseldorf

Τα προβλήματα επικοινωνίας με τις Ρουμανικές εποπτικές αρχές (ASF) και κάποια έγγραφα που εστάλησαν από την ελληνική πλευρά και περιλάμβαναν, σύμφωνα με τους Ρουμάνους, «λειψά» στοιχεία καθυστέρησαν την έγκριση από την πλευρά της Ρουμανικής Εποπτικής Αρχής, των διαδικασιών μεταβίβασης της ΑΤΕ Ρουμανίας στην Τράπεζα Πειραιώς. Η μεταβίβαση αυτή είναι βασική προϋπόθεση προκειμένου να ολοκληρωθεί η συμφωνία αγοράς της ΑΤΕ Ασφαλιστικής από τον όμιλο της Munich Re μητρικής της Ergo, εφόσον βέβαια δεν εγερθούν άλλα θέματα που σχετίζονται με το country risk και το ύψος του αρχικού τιμήματος.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το nextdeal.gr κάποια έγγραφα δεν ήταν πλήρη ή τουλάχιστον έτσι όπως τα ήθελαν οι Ρουμάνοι. Επίσης oι Ρουμάνοι ζητούν να πιστωθεί ο λογαριασμός ΑΤΕ Ρουμανίας με 6 εκατ. ευρώ τα οποία ωστόσο δεν θα πρέπει να προέρχονται από δάνεια. Σε κάθε περίπτωση γίνεται αγώνας δρόμου προκειμένου να καλυφθεί το κενό και μέχρι τέλους του έτους να έχουν ολοκληρωθεί η διαδικασίες.

Πάντως στο ενημερωτικό δελτίο της Τράπεζας Πειραιώς αναφέρεται ότι το Σχέδιο αναδιάρθρωσης της Τράπεζας προβλέπει την εκποίηση των δραστηριοτήτων της ΑΤΕ Ασφαλιστικής και της ΑΤΕ Ασφαλιστικής Ρουμανίας μέχρι τις 31.12.2016.

Επίσης, σε ότι αφορά την συμφωνία με την Ergo αναφέρεται ότι «Στις 14 Αυγούστου 2014, στο πλαίσιο της δέσμευσής της για την πώληση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων, η Τράπεζα συμφώνησε την πώληση τηςΑΤΕ Ασφαλιστική Α.Ε. στην Ergo International Aktiengesellschaft, θυγατρική της Munich Re. Το συνολικό τίμημα ανήλθε σε € 90,1 εκατ., σε μετρητά, ενώ υπολείπονται προσαρμογές στη καθαρή αξία ενεργητικού με το κλείσιμο της συναλλαγής, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2015. Η πώληση της ΑΤΕ Insurance Romania Α.Ε. τελούσε υπό διαδικασία έγκρισης των αρμοδίων ρουμάνικων εποπτικών αρχών (τοASF), η οποία αρχικά εγκρίθηκε την 18 Σεπτεμβρίου 2015 και η συναλλαγή ολοκληρώθηκε αμέσως μετά. Σε συνέχεια της προαναφερόμενης ολοκλήρωσης της συναλλαγής, το ASF αναμένεται να εγκρίνει τη συναλλαγή μέχρι την 31.12.2015».

 

ΠΗΓΗ nextdeal.gr

Exit mobile version