Site icon Μυρμιδόνες – Νέα του Δήμου Δομοκού

Πληρωμές συνδεδεμένων ενισχύσεων & οικολογικών σχημάτων

Σύμφωνα με πληροφορίες του “A” αύριο αναμένεται να κάνει πληρωμές ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Συγκεκριμένα ο σχεδιασμός από ΟΠΕΚΕΠΕ είναι να πληρωθούν οι 3 συνδεδεμένες ενισχύσεις (βαμβάκι,σιτάρι μαλακό και σκληρό,κριθάρι) .Υπάρχει όμως μια ανησυχία από τον οργανισμό μήπως προκύψει κάποιο πρόβλημα, οτιδήποτε που μπορεί να πάει πίσω τις πληρωμές

Μέσα στην Μεγάλη βδομάδα αναμένεται να πληρωθούν τα σανοδοτικά και σανοδοτικά ψυχανθή, όσπρια, σπόροι σποράς, βιομηχανική ντομάτα, ρύζι, πορτοκάλια για χυμό, κορινθιακή σταφίδα μήλα, και καλαμπόκι. Για το τελευταίο να πούμε ότι δικαιούνται συνδεδεμένη όσοι το δήλωσαν ως κύρια καλλιέργεια και όχι επίσπορη

Οικολογικά σχήματα

Έως την Μεγάλη Τετάρτη είναι πιθανό να πληρωθούνε τα οικολογικά σχήματα με μια πιθανότητα καθυστέρησης να πάνε Μάιο. Το τελευταίο σενάριο πληρωμής είναι άσχημο για όσους δεν έχουν λογαριασμό στην Πειραιώς καθότι σε οποιαδήποτε άλλη τράπεζα μεταφράζεται η πληρωμή για μετά το Πάσχα λόγω των αργιών.

Δηλώσεις υπουργού Λ.Αυγενάκη για πληρωμές από ΟΠΕΚΕΠΕ

Μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα – και πάντως πριν από τις αργίες του Πάσχα – προγραμματίζονται από την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τη Διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ οι πληρωμές για τις συνδεδεμένες ενισχύσεις, τα οικολογικά σχήματα, αλλά και για τα υπόλοιπα της ενιαίας ενίσχυσης του 2023.

Παράλληλα, προχωρεί ο έλεγχος για τα 16.500 δεσμευμένα ΑΦΜ ώστε να αποδεσμευτούν και να πληρωθούν άμεσα όσα δεν παρουσιάζουν κάποιο πρόβλημα.

Ο αρμόδιος υπουργός Λευτέρης Αυγενάκης και η Διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ έχουν βάλει στοίχημα να αποκαταστήσουν την χαμένη αξιοπιστία του Οργανισμού – ακόμα και οι σχέσεις της ηγεσίας του ΟΠΕΚΕΠΕ και των υπαλλήλων είχαν κλονιστεί τα προηγούμενα χρόνια, ενώ επιδεικνυόταν ασυνέπεια απέναντι στους παραγωγούς.

Συνδεδεμένες ζωικής

Οι συνδεδεμένες ζωικής παραγωγής (αιγοπρόβειο-βόειο) θα καταβληθούν τελευταίες, μετά την Ανάσταση-Πάσχα και κατά τα μέσα Μαΐου.

Αυτόχθονες φυλές ζώων

Μέσα στην Μεγάλη βδομάδα αναμένεται να πληρωθούν οι δικαιούχοι της 1ης προκήρυξης των Αυτόχθονων φυλών ζώων το 6ο έτος αυτοί που πήραν την παράταση.

Πληρωμές ΕΛΓΑ

Πληρωμές έγιναν με την εξόφληση των πορισμάτων για τις ζημίες, τις οποίες προκάλεσε το ακραίο καιρικό φαινόμενο ‘’Daniel’’ στην Πελοπόννησο.

Οι αποζημιώσεις, ύψους 38,5 εκ. € καταβλήθηκαν την Τρίτη 23η Απριλίου 2024 ώρα 12:00 μ.μ. και αφορούν 6.412 δικαιούχους στις Π.Ε. της Πελοποννήσου και ορισμένων άλλων περιοχών τις χώρας.

Το υψηλότερο ποσό αποζημιώσεων που καταβλήθηκε στην Π.Ε. Κορινθίας, ύψους 33,7 εκ. €, λόγω του βαρύτατου πλήγματος, το οποίο υπέστησαν οι αμπελοκαλλιέργειες, από το ακραίο καιρικό φαινόμενο «Daniel» τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Αναμένονται και άλλες πληρωμές-αποζημιώσεις από ΕΛΓΑ την Μ.Βδομάδα

Exit mobile version