Μυρμιδόνες – Νέα του Δήμου Δομοκού

Πασχάλης Καμπορούδης Πρόεδρος Κοινότητας Νέου Μοναστηριού: “Λυπάμαι πολύ κύριοι του Δήμου Δομοκού “

Δελτίο τύπου του Πρόεδρου της Κοινότητας Νέου Μοναστηριού Πασχάλη Καμπορούδη

13ο Κουρμπάνι στο χωριό των προγόνων μας στο “GOLYAM MANASTIR”

Με μεγάλη χαρά επισκεφτήκαμε και φέτος τα πάτρια εδάφη για να αναβιώσουμε μαζί με Έλληνες και Βούλγαρους φίλους το έθιμο Κουρμπάνι.

Θεώρησα σωστό ως πρόεδρος της τοπικής κοινότητας, και ως πρόεδρος του επιμορφωτικού συλλόγου Νέου Μοναστηρίου, να παρευρεθώ στην επιτέλεση του εθίμου, εκπροσωπώντας παράλληλα τους συγχωριανούς μου, το τοπικό συμβούλιο της κοινότητας, αλλά και τον σύλλογο.

Λόγω υποχρεώσεων αποφασίσαμε τέσσερις φίλοι ( ένας εκ των οποίων ήταν εκπρόσωπος του συλλόγου, και ένας δημοτικός σύμβουλος) να μεταβούμε στο χωριό οδικώς με δικό μας μεταφορικό μέσον, και προσωπικά μας έξοδα.

Προς ενημέρωση στο χωριό μετέβη και αποστολή του Δήμου μας με λεωφορείο, και από ότι με πληροφόρησαν, από τον Δήμο και από το Νέο Μοναστήρι ήταν μόνο 17-18 άτομα.

Και το τονίζω αυτό διότι δέχτηκα παράπονα συγχωριανών μου πως ενώ απευθύνθηκαν στον υπεύθυνο της αποστολής να έρθουν μαζί ,η απάντηση που έλαβαν ήταν ότι το λεωφορείο ήταν γεμάτο.

Τελικά μετά από έγκυρη πληροφόρηση στο λεωφορείο ήταν 43 -44 περίπου!!!!

Με μεγάλη λύπη και θυμό οφείλω να σας ενημερώσω πως οι υπεύθυνοι του Δήμου δεν μπήκαν καν στον κόπο ,στις προσφωνήσεις των επισήμων να αναφέρουν ούτε το όνομα του προέδρου, αλλά ούτε και των εκπροσώπων του Επιμορφωτικού Συλλόγου του χωριού μας.

Aκολουθήστε το mirmidones.gr σε facebook  instagram και YouTube

Αμέσως λοιπόν μετά τις προσφωνήσεις μαζί με τον Επίτιμο πρόεδρο της ΠΟΣΑΡ Κύριο Γιάννη Μηνούδη, απευθυνθήκαμε μέσω του διερμηνέα της εκδήλωσης να του εκφράσουμε τα παράπονα μας. Αφού πήγε αμέσως και συμβουλεύτηκε τους Δημάρχους και τους Αντιδημάρχους ήρθε στο τραπέζι μας και μας είπε τα έξεις: Δεν σας φωνάξαμε διότι δεν είσαστε με την αποστολή του λεωφορείου.

Η ντροπή και η λύπη ξεχείλισε….. Θέλω λοιπόν να παρακαλέσω τον επίσημο Δήμο Δομοκού να μας αποσαφηνίσει αν είναι γνώστης του θέματος, και αν ναι να μας εξηγήσει για πιο λόγο απουσίασε παντελώς το Νέο Μοναστήρι από τις προσφωνήσεις.

Υ.Γ: Η αδελφοποίηση έγινε το 2009 μεταξύ του Δήμου Τούντζας και του τότε Δήμου Θεσσαλιώτιδος με Δήμαρχο τον Κύριο Δημήτρη Τζιαχρήστα. Έναυσμα λοιπόν για να γίνει η αδελφοποίηση ήταν τα Δύο Μοναστήρια και κατ ΄επέκταση οι Δήμοι.

Θεωρώ σωστό λοιπόν πως εκείνη την ημέρα την τιμητική του πρέπει να έχει το Νέο Μοναστήρι και έπειτα ο Δήμος. Δυστυχώς εδώ έγινε το αντίθετο.

Δεν μας δόθηκε η ευκαιρία έστω να απευθύνουμε έναν τυπικό χαιρετισμό από τους συγχωριανούς μου.

Λυπάμαι πολύ!!!

Ο πρόεδρος της κοινότητας Νέου Μοναστηρίου

Πασχάλης Καμπορούδης

Exit mobile version