Μυρμιδόνες – Νέα του Δήμου Δομοκού

Παναγιώτης Ευαγγελίου : Ο κ.Σπανός θα συνεχίσει και θα αναβαθμίσει το έργο του Κώστα Μπακογιάννη!

-Όπως γνωρίζουμε δραστηριοποιείστε επαγγελματικά ως Πολιτικός Μηχανικός. Μπορεί να συνδυαστεί το επάγγελμα σας με την πολιτική;

Αποφάσισα ότι θέλω να γίνω μηχανικός από τα 13 μου χρόνια, χωρίς να έχει η οικογένειά μου σχέση με το επάγγελμα αφού ο πατέρας μου ήταν οικονομολόγος και υπάλληλος σε τράπεζα και η μητέρα μου φιλόλογος, παράλληλα όμως πάντα μου άρεσε να παρατηρώ το περιβάλλον μου, φυσικό ή ανθρωπογενές, και να προσπαθώ να διορθώνω, να διατυπώνω άποψη για κάτι που δε μου άρεσε και να προσπαθώ να το αλλάξω. Ο συνδυασμός λοιπόν της δουλειάς μου με την ενασχόλησή μου με τα ζητήματα των πολλών είναι περισσότερο ευχαρίστηση και το κίνητρο για αυτά πηγάζει από μέσα μου σαν κάτι εντελώς φυσιολογικό. Λατρεύω την αυτοδιοίκηση και πάντα θα με ενδιαφέρει, είτε εκτίθεμαι είτε όχι σε μια εκλογική διαδικασία.

Άλλωστε και η Αυτοδιοίκηση είναι το κατ’ εξοχήν πεδίο των μηχανικών, γιατί έχει να κάνει κυρίως με τον προγραμματισμό, το σχεδιασμό και την υλοποίηση μικρών ή και μεγάλων έργων υποδομής από τη συντήρηση και επέκταση των οδικών δικτύων μέχρι και ολοκληρωμένες χωρικές παρεμβάσεις μεγάλης κλίμακας, έργα συγχρηματοδοτούμενα κυρίως από κονδύλια της Ε.Ε.

-Για ποιο λόγο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στη Στερεά Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στο Νομό Φθιώτιδας με το ψηφοδέλτιο του Φάνη Σπανού “Επιμένουμε στην Καρδιά της Ελλάδας”;

Με το Φάνη έχουμε πολλά κοινά, είμαστε μηχανικοί, είμαστε νέοι αλλά με εμπειρία και δουλεύουμε πολύ!

Ο κυριότερος όμως λόγος, σε μια εποχή που η Περιφέρεια και ιδιαίτερα η Φθιώτιδα πρέπει να αποκτήσει μια νέα ώθηση προς τα εμπρός, η Λαμία πρέπει να επιστρέψει στο επίκεντρο, είναι πως μόνο ο Φάνης Σπανός και όλοι εμείς, ενωμένοι, μπορούμε να εγγυηθούμε αυτή την ώθηση δημιουργώντας μια πλατιά συμμαχία εντός του αυριανού Περιφερειακού Συμβουλίου, ειδικά στα πλαίσια του Κλεισθένη όπου τα προβλήματα συνεννόησης ήδη διαφαίνονται.

Η διεκδίκηση των μεγάλων ζητημάτων στην περιοχή θα γίνει μόνο με στρατηγικό σχεδιασμό και με τη συμμετοχή όλων των δυνάμεων που θέλουν μια ισχυρή και ανεξάρτητη αυτοδιοίκηση. Όλοι μπορούμε να ρίξουμε μια γροθιά στο τραπέζι και θα το κάνουμε αν μας δοθεί η ευκαιρία, αλλά πρώτα θα έχουμε πάει με επιχειρήματα και σχέδιο για να πετύχουμε τους στόχους μας.

-Πώς σκοπεύετε να συνεισφέρετε στα προβλήματα της κοινωνίας; Σε ποιους τομείς θεωρείτε ότι θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή;

Πιστεύω πως ο μέχρι τώρα αυτοδιοικητικός μου περίπατος τόσο στο Δήμο Λαμιέων όσο και στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας χαρακτηρίζεται αν μη τι άλλο από συνεχή προσπάθεια παρεμβάσεων, ιδεών, υλοποίησης έργων και αδιάλειπτη δράση πάντα στα πλαίσια της συνεργασίας με όλους, της σκληρής δουλειάς και με σκοπό πάντα να είμαι ανοικτός σε όλους και χρήσιμος για το καλό των πολλών με υπευθυνότητα και σύνεση.

Τα ιδιαίτερα ζητήματα που θα δοθεί προσοχή την επόμενη περίοδο είναι, όπως φαίνεται και από τα ευρήματα σχετικών ερευνών, η κατάσταση των οδικών δικτύων και των υποδομών σε συνδυασμό με την ανεργία και τονίζω τη λέξη συνδυασμό διότι αυτά είναι αλληλένδετα μεταξύ τους, τα τελευταία χρόνια, η κάμψη των ιδιωτικών έργων αλλά και η μεγάλη μείωση του ΠΔΕ έχουν γονατίσει στην κυριολεξία δεκάδες επαγγέλματα που έδιναν δουλειά σε πολύ κόσμο. Νομίζω πως η πρόκληση αυτή θα είναι το στοίχημα της επόμενης θητείας και θα το κερδίσουμε.

-Ποιες κατά την γνώμη σας είναι οι σημαντικότερες παρεμβάσεις σε επίπεδο υποδομών που πρέπει να πραγματοποιηθούν στην περιοχή του Δομοκού;

Σε όλους τους τομείς είναι αρκετά εκείνα που πρέπει να γίνουν και πρέπει να γίνουν γρήγορα, σταχυολογώντας όμως τα πιο σημαντικά πιστεύω πως προτεραιότητα είναι τα οδικά δίκτυα και τα μεγάλα τεχνικά έργα (γέφυρες, υδατοδεξαμενές άρδευσης, αναδασμοί) τόσο στο επίπεδο της υλοποίησης αλλά και στη φάση λειτουργίας για τη συντήρησή τους και εξηγούμαι.

Ειδικότερα για την περιοχή του Δομοκού τα οδικά δίκτυα τα οποία σε συνδυασμό με τη νέα χάραξη του τραίνου και του Ε65 είναι αναγκαίο να συντηρηθούν καλύτερα, να επανασχεδιαστούν νέες προσβάσεις στις αγροτικές καλλιέργειες, ειδικά στην περιοχή της ”λίμνης” και να αναδειχθούν δρόμοι οι οποίοι παλαιότερα ήταν σε αχρηστία.

Ένα άλλο πολύ σημαντικό ζήτημα που αφορά τους οικισμούς της Θεσσαλιώτιδας είναι η ολοκλήρωση του ανατολικού αγωγού άρδευσης, ένα έργο που έπρεπε να έχει προχωρήσει περισσότερο και τώρα είναι η ώρα να μπει μπροστά ανακουφίζοντας από τα μεγάλα έξοδα τις καλλιέργειες.

Τέλος, ο Δομοκός,. η Τοσκάνη της Στερεάς, με μακρά και ένδοξη ιστορία, έχει αρχαιολογικούς και ιστορικούς χώρους που μπορούν να αναδειχθούν ακόμα πιο πολύ σε συνδυασμό με τουριστικές διαδρομές, ειδικά στην περιοχή της Όρθρυς αλλά και μέσα από τον αγροτουρισμό και την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων για τα οποία είναι φημισμένος όπως τα κρασιά του και την τομάτα.

Η περιφέρεια έχει τη δυνατότητα μέσα από τα ευρωπαϊκά προγράμματα, το leader και άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία να δώσει ώθηση σε όλα τα παραπάνω, αφού σχεδιάσει μαζί με το Δήμο και τους οικισμούς.

-Απευθυνόμενος στους πολίτες τι θα τους λέγατε για να σας επιλέξουν στην θέση του Περιφερειακού Συμβούλου;

Η πρόθεσή μου να είμαι περιφερειακός σύμβουλος πηγάζει από τη διαρκή ανάγκη να μπορώ να είμαι χρήσιμος για τους συμπολίτες μου στην περιοχή που γεννήθηκα, που αγαπώ και ζω, χωρίς να την εγκαταλείψω ποτέ, τη Λαμία, τη Φθιώτιδα, τους πολίτες όλης της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Αυτό μπορώ να το κάνω μαζί με εξαίρετους ανθρώπους που, όπως και εγώ, επιμένουμε κάτω από δύσκολες συνθήκες, να αγωνιζόμαστε στον στίβο της ελεύθερης αγοράς και ταυτόχρονα να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό, έχοντας πρόγραμμα, με ευθύνη και ακεραιότητα στην υπηρεσία των πολλών, με μοναδικό στόχο να καλυτερεύσουμε την καθημερινότητά τους αλλά και να κληροδοτήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας.

Προτίθεμαι να καταθέσω την ψυχή μου, να διεκδικήσω περισσότερα για τον τόπο μου και να εργαστώ για αυτό με όλες μου τις δυνάμεις. Το σκοπό αυτό θεωρώ πως έχω τη δύναμη, τις γνώσεις και την εμπειρία που χρειάζονται, ώστε όλοι από κοινού να τον πετύχουμε.

Με αυτές τις σκέψεις ζητώ την ψήφο των συμπολιτών μου την Κυριακή στις 26 Μαϊου στο ψηφοδέλτιο του Φάνη Σπανού

 

 

 

Exit mobile version