Μυρμιδόνες – Νέα του Δήμου Δομοκού

Παιδοφιλία και παιδεραστές η ντροπή της γης….

Όλα τα εγκλήματα φωνάζουν, η κακοποίηση και ο βιασμός του σώματος, της ψυχής ενός παιδιού… ουρλιάζει ….

Η παιδοφιλία-παιδεραστία είναι μια διαστροφή. Αυτά τα άτομα έχουν έντονες φαντασιώσεις για σεξουαλική δραστηριότητα με παιδιά, τις οποίες συχνά πραγματοποιούν.Η δραστηριότητα αυτή καταλαμβάνει ένα μεγάλο μέρος από την ενέργεια και τη ζωή του ατόμου. Το παιδί-αντικείμενο της διαστροφής αυτής, μπορεί να είναι από το οικογενειακό περιβάλλον ή ξένο προς αυτό. Επιπλέον μπορεί να είναι και των δύο φύλων. Η σχέση με το παιδί μπορεί να περιοριστεί σε οπτική επαφή, μόνο που συνοδεύεται από αυνανιστική δραστηριότητα, μπορεί όμως να συνδυαστεί με βία και βιασμό.

Το προφίλ των παιδοφιλων ή των παιδεραστών:

Αφορά κυρίως:
· Άνδρες 35-45 ετών.
· Έχουν συνήθως οικογένεια και παιδιά τα οποία πολλές φορές είναι και αυτά θύματα τους.
· Άτομα όλων των κοινωνικών τάξεων.
· Συχνά επιλέγουν επαγγέλματα που έχουν σχέση με παιδιά.
· Είναι ετεροφυλόφιλοι.
· Έχουν αίσθημα εκδίκησης απέναντι στην κοινωνία.
· Πολλές φορές συνυπάρχουν και άλλες διαστροφές όπως η ηδονοβλεψία η επιδειξιομανία και ο σαδισμός.
· Πάνω από τα 2/3 αυτών έχουν και οι ίδιοι κακοποιηθεί στην παιδική ηλικία. 

Σε ότι αφορά το τελευταίο χαρακτηριστικό, ο λόγος που παρατηρείται, είναι ότι η σεξουαλική κακοποίηση στη παιδική ηλικία εμποδίζει την επαφή με τη πραγματικότητα και την αυτονομία. Δημιουργεί μια πλευρά του ψυχισμού ανώριμη, ατελή, -γι’αυτό βλέπουμε ανθρώπους, που σε βασικούς τομείς της ζωής τους έχουν πετύχει. Εντούτοις μια πλευρά του ψυχισμού πάσχει. Επίσης η πρώιμη σεξουαλική κακοποίηση ωθεί στην αλλοίωση της συνείδησης, στη διαμόρφωση παθολογικών ψυχικών αμυνών και στην ταύτιση με τον επιτιθέμενο, που σημαίνει, ασυνείδητα βέβαια, «για να νιώσω στέρεος και δυνατός θα πρέπει να γίνω σαν αυτόν που με κακοποίησε». Αυτό βέβαια δε σημαίνει αναγκαία ότι όσοι κακοποιήθηκαν στη παιδική ηλικία γίνονται και παιδεραστές.

Αίτια:

Οι παράγοντες που συντελούν στην εμφάνιση της παιδεραστίας είναι κυρίως περιβαλλοντικοί και κοινωνικοί.

· Άτομα που μεγάλωσαν σε ένα περιβάλλον με πατέρα αυταρχικό και απαγορευτικό, με τρόπο που εμποδίστηκε η φυσιολογική σεξουαλική τους ανάπτυξη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα άτομα αυτά να είναι επιρρεπή σε διαστροφές.
· Άτομα που δεν οριοθετήθηκαν ώριμα, κυρίως στην ηλικία μεταξύ 2 έως 7 ετών. Η οριοθέτηση ήταν ή πολύ αυστηρή ή πολύ χαλαρή.
· Η ύπαρξη ματαιώσεων στην ενήλικη σεξουαλική ζωή.
· Πρόκληση αισθήματος κυριαρχίας, εξουσίας.
· Αίσθηση φόβου ή ανεπάρκειας απέναντι σε ενήλικο ερωτικά αντικείμενο ωθούν συχνά στην επιλογή ανήλικων, αδύναμων και άβουλων ερωτικών αντικειμένων ως υποκατάστατα. Η επιλογή τέτοιων αντικειμένων είναι λιγότερο απειλητική στον ψυχισμό τους.
· Επίσης σε κοινωνικές καταστάσεις όπου χαλαρώνουν οι επίσημες απαγορεύσεις και η τήρηση των νόμων. Τότε η διαστροφική συμπεριφορά γίνεται επιτρεπτική για το άτομο.
· Συνήθως συναντάμε δύο ή και περισσότερες αιτίες από τις παραπάνω να συνυπάρχουν σε έναν παιδεραστή.

Ο νόμος των φυλακών για τους παιδεραστές.

Οι παιδόφιλοι και οι βιαστές πέρα από την απαξία που εισπράττουν από την κοινή γνώμη, όταν τα εγκλήματα τους γίνονται γνωστά, είναι κοινό μυστικό πως αποτελούν «κόκκινο πανί» για τους συγκρατούμενους τους.

Τα συγκεκριμένα αδικήματα θεωρούνται τα πλέον ατιμωτικά και βρίσκονται στην κορυφή μιας άτυπης λίστας που έχουν δημιουργήσει οι ίδιοι οι κρατούμενοι μέσα στη φυλακή. Είναι ο κώδικας τιμής της φυλακής, λένε όσοι γνωρίζουν καλά τις ισορροπίες πίσω από τα κάγκελα προσθέτοντας πως μια τέτοια κοινωνία μπορεί να ανεχτεί τη δολοφονία αλλά όχι το βιασμό ενός παιδιού.

Η κοινωνία των φυλακών, ή καλύτερα ο άγραφος νόμος των κρατουμένων, μπορεί να ανεχτεί τη δολοφονία όχι όμως την παιδοφιλία, τον βιασμό και τον χαφιεδισμό. Δεν είναι λίγα τα περιστατικά, με πρακτικές αντεκδίκσης κρατουμένων στις περιπτώσεις κατηγορουμένων για σεξουαλικά αδικήματα. Για το λόγο αυτό άλλωστε κρατούμενοι που έχουν διαπράξει βιασμούς, αποπλάνηση ανηλίκων, παιδική πορνογραφία, σωματεμπορία, μαστροπεία, κ.ά. συνήθως μεταφέρονται στις φυλακές της Τρίπολης ή στις φυλακές Γρεβενών. Στα δυο αυτά σωφρονιστικά καταστήματα κρατούνται περί τα 300 άτομα που αντιμετωπίζουν κατηγορίες για σεξουαλικά εγκλήματα.

 

ΆΡΘΡΟ-ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΤΕΒΕΝΕ ΛΙΛΗ

 

 

 

Exit mobile version