Site icon Μυρμιδόνες – Νέα του Δήμου Δομοκού

Πέτσας: Παρακολουθούμε τις ενέργειες της Τουρκίας με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα

Με τις τουρκικές προκλήσεις της Τουρκίας στην Μεσόγειο ξεκίνησε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

«Ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση, παρακολουθούν τις εξελίξεις μετά την έκδοση της παράνομης τουρκικής Navtex, με  ψυχραιμία και ετοιμότητα. Ταυτόχρονα, η Κυβέρνηση αναπτύσσει σε εθνικό και διεθνές επίπεδο όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες. Η Ελλάδα, όπως τόνισε από την πρώτη στιγμή, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κινείται με αυτοπεποίθηση, σιγουριά και απόλυτη ετοιμότητα. Η Κυβέρνηση επισημαίνει ότι η αναγγελία τουρκικών ερευνών σε τμήμα της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας με τη νέα παράνομη  Navtex συνιστά κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή. Καταδεικνύει, ταυτόχρονα, την εμμονή της Τουρκίας στην παραβατικότητα και την απόλυτη περιφρόνησή της στο  Διεθνές Δίκαιο. Η Κυβέρνηση διαμηνύει, σε κάθε τόνο και προς κάθε κατεύθυνση, ότι η Ελλάδα δεν θα δεχθεί παραβίαση της κυριαρχίας της, και θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Και πρόσθεσε: «Σήμερα, δύο εικοσιτετράωρα μετά την έκδοση της παράνομης τουρκικής Navtex η κατάσταση παραμένει σταθερή. Την παρακολουθούμε με ψυχραιμία και ετοιμότητα».

ΠΗΓΗ: newsit.gr

Exit mobile version