Μυρμιδόνες – Νέα του Δήμου Δομοκού

Πέρασε …στην ιστορία η Πολιτιστική & Αθλητική Εβδομάδα, Δομοκός 2018(φωτογραφίες )

Ολοκληρώθηκαν αργά το Σάββατο 11 Αυγούστου 2018 με την προβολή της ταινίας “Μαγαδασκάρη 2” για τους μικρούς μας φίλους στο Θερινό Σινεμά που είχε στηθεί από την Τετάρτη στην κεντρική πλατεία του Δομοκού.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το πρωί της Τετάρτης 8 Αυγούστου 2018 με την επιμνημόσυνη δέηση, που τελέστηκε στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Δομοκού. Ακολούθησε η ομιλία του εκπαιδευτικού κου Αναστάσιου Τσουτσουλόπουλου σχετικά με τα ιστορικά γεγονότα της 8ης Αυγούστου 1881 και την παράδοση του Δομοκού από τους Οθωμανούς στον ελληνικό Στρατό.
Την ίδια ημέρα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην κεντρική πλατεία του Δομοκού άνοιξε τις πύλες της για το κοινό η Έκθεση φωτογραφίας με παλαιές αλλά και σύγχρονες φωτογραφίες από τις συνοικίες του Δομοκού. Ταυτόχρονα μικροί και μεγάλοι δήλωναν συμμετοχή για το τουρνουά μπάσκετ 3on3, που έγινε την Πέμπτη 9/8 το απόγευμα στο γήπεδο, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δομοκού.

Η συμμετοχή ήταν πέραν των προσδοκιών των διοργανωτών και οι ομάδες που συμμετείχαν προσέφεραν πλούσιο θέαμα στους πολλούς θεατές. Το βράδυ με την καθοδήγηση και τον απαραίτητο εξοπλισμό της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. “Έναστρον” μικροί και μεγάλοι παρατήρησαν τα αστέρια και τους πλανήτες.

Οι Εκδηλώσεις συνεχίστηκαν την Παρασκευή 10/8 το πρωί με τους μικρούς πειρατές να αναζητούν το “Χαμένο Θησαυρό των Πειρατών των Θαυμακών” στα σοκάκια και τις γειτονιές. Ο Δομοκός κατακλύστηκε από φωνές παιδιών. Λύνοντας με τη σωστή σειρά τους γρίφους προσπαθούσαν να βρουν το σημείο, όπου οι Πειρατές των Θαυμακών, πριν από πολλά χρόνια είχαν κρύψει σεντούκια με χρυσάφι και πολύτιμα πετράδια!

Κάθε απόγευμα στην πλατεία του Δομοκού περίμενε τα παιδιά η κα Έφη για να παίξουν διάφορα πρωτότυπα και διασκεδαστικά παιχνίδια. Μόλις νύχτωνε το Θερινό Σινεμά άρχιζε την προβολή ταινιών για τους μικρούς φίλους και επισκέπτες του Δομοκού, όπως Αστερίξ και Οβελίξ, η Εποχή των παγετώνων 4, Μαγαδασκάρη 2.

Η Πολιτιστική & Αθλητική Εβδομάδα, Δομοκός 2018 ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα του Σαββάτου 11 Αυγούστου με τη διεξαγωγή του 1ου Αγώνα Δρόμου και 1ου Αγώνα Δίαθλου (ποδήλατο + τρέξιμο) στους δρόμους του Δομοκού με μεγάλη συμμετοχή!

Ο διοργανωτής ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Μυρμιδόνες με την τεχνική-οργανωτική υποστήριξη της “Έκφραση & Δημιουργία” ευχαριστούν όλους όσους συμμετείχαν στις εκδηλώσεις!

Ευχαριστούμε, επίσης το Αστυνομικό Τμήμα Δομοκού και το Κέντρο Υγείας Δομοκού για την κάλυψη.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας για τη Συνδιοργάνωση, το Δήμο Δομοκού για την Υποστήριξη, όλους τους χορηγούς και όλους όσους με τον τρόπο τους συνέβαλαν στην επιτυχία των εκδηλώσεων και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τις 8 Αυγούστου 2019.

              

 

   

 

Exit mobile version