Site icon Μυρμιδόνες – Νέα του Δήμου Δομοκού

Πέπλο μυστηρίου στην υπόθεση εξαφάνισης του αρχηγού της Interpol

Πυκνό σκοτάδι καλύπτει την υπόθεση εξαφάνισης του αρχηγού της Interpol, Μενγκ Χονγκγουέι.

Η Interpol ανακοίνωσε ότι ο Μενγκ Χονγκγουέι υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου, ενώ προηγούμενα η Κίνα επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται υπό κράτηση καθώς εις βάρος του διεξάγεται έρευνα για υποθέσεις διαφθοράς αξιωματούχων.

Τα καθήκοντά του στην Interpol, αναλαμβάνει ο αντιπρόεδρος Κιμ Γιονγκ Γιανγκ, ενώ ο διάδοχός του θα εκλεγεί στη γενική συνέλευση που θα γίνει στο Ντουμπάι στις 18-21 Νοεμβρίου.

Στην ανακοίνωση, η Interpol δεν αναφέρει τίποτα άλλο για τον Χονγκγουέι, παρά μόνο σημειώνει ότι «παραμένει αφοσιωμένη στην αποστολή της: να βοηθήσει τους αξιωματούχους του νόμου σε όλο τον κόσμο να ασφαλίσουν τα σύνορά τους, να προστατεύσουν τους πολίτες τους, να εμποδίσουν και να ερευνήσουν το έγκλημα και να ενισχύσουν την παγκόσμια αστυνομική συνεργασία».

Νωρίτερα, το Πεκίνο είχε ουσιαστικά επιβεβαιώσει ότι ο 64χρονος κρατείται. Η υπηρεσία καταπολέμησης της διαφθοράς στην Κίνα ανακοίνωσε ότι γίνεται έρευνα σε βάρος του Χονγκγουέι, καθώς θεωρείται ύποπτος για παραβίαση της νομοθεσίας, χωρίς όμως να δοθούν περισσότερες διευκρινίσεις.

Ο Μενγκ Χονγκγουέι είχε εξαφανιστεί από τις 25 Σεπτεμβρίου, οπότε και έφυγε από τη Λυών, που βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία της Ιντερπόλ με προορισμό την πατρίδα του την Κίνα. Η γυναίκα του , Γκρέις Μενγκ κατήγγειλε την εξαφάνισή του στις αρχές και αμέσως τέθηκε υπό αστυνομική προστασία, καθώς εναντίον της είχαν υπάρξει απειλές.

Η Γκρέις Μενγκ αποκάλυψε ότι ο σύζυγός της στις 25 Σεπτεμβρίου της έστειλε ένα πρώτο μήνυμα μέσω μιας εφαρμογής στο οποίο της έγραφε: «Να περιμένεις την κλήση μου». Λίγο αργότερα, της έστειλε ένα δεύτερο μήνυμα, το οποίο περιείχε ένα μαχαίρι σε emoticon που δήλωνε ότι βρίσκεται σε κατάσταση κινδύνου. «Δεν είμαι σίγουρη από ποιον προήλθε», είπε, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Ο Μενκ Χονγκουέι εξελέγη πρόεδρος της Ιντερπόλ το Νοέμβριο του 2016, ενώ η θητεία του επρόκειτο να ολοκληρωθεί το 2020.

Χθες, ο γενικός γραμματέας της Ιντερπόλ, ο γερμανός Γιούργκεν Στοκ, ζήτησε από την Κίνα «αποσαφηνίσεις» για την κατάσταση του προέδρου του οργανισμού, ηλικίας 64 ετών, που δεν έχει δώσει σημεία ζωής στην οικογένειά του από τα τέλη του Σεπτεμβρίου όταν επισκέφθηκε την Κίνα.

ΠΗΓΗ crashonline.gr

Exit mobile version