Μυρμιδόνες – Νέα του Δήμου Δομοκού

Οι φάλαγγες τρακτέρ κινούνται από Καρδίτσα και Φάρσαλα προς Νίκαια

Στόχος πάνω από 400 τρακτέρ στο μπλόκο την πρώτη μέρα

Περίπου 150 με 200 τρακτέρ έχουν ξεκινήσει από το Δέλτα της Ιτέας στην Καρδίτσα και άλλα 120 από τα Φάρσαλα για τον κόμβο της Νίκαιας, ενώ από τον κόμβο του Πλατυκάμπου, από τον Τύρναβο , από το Κουτσόχερο την Αμυγδαλέα κ.α. αναμένονται άλλα 100 με 150, γύρω στις 2.00 το μεσημέρι…

 

 Αναχώρησαν από την Ιτέα τα τρακτέρ της Καρδίτσας

Με το σύνθημα «όλοι στον αγώνα, κερδίζουμε όλοι για όλους» και αψηφώντας το… τσουχτερό κρύο, περισσότερα από 180 τρακτέρ από διάφορες περιοχές του Ν. Καρδίτσας αναχώρησαν από τον κόμβο της Ιτέας με προορισμό τη Νίκαια.
Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, από τις 11 το πρωί άρχισαν να καταφθάνουν στο σημείο οι πρώτοι αγρότες με τα τρακτέρ τους, στις οροφές των οποίων ανέμιζαν τα λάβαρα των Αγροτικών Συλλόγων, καθώς επίσης μαύρες και ελληνικές σημαίες.

Το κομβόι των τρακτέρ αναχώρησε γύρω στις 12.30 το μεσημέρι. Σήμερα και τα επόμενα 24ωρα και άλλοι αγρότες αγρότες από διάφορα χωριά αναμένεται να αναχωρήσουν για τη Νίκαια προκειμένου να ενισχύσουν με τις δυνάμεις τους το πανθεσσαλικό αγροτικό μπλόκο που θα στηθεί στη Νίκαια. Με τον τρόπο αυτό κορυφώνουν τις κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν εβδομάδες πριν, μέσα από τους Αγροτικούς Συλλόγους.

Οι προσυγκεντρώσεις πέρα από το Δέλτα της Ιτέας στην Καρδίτσα και το γήπεδο των Φαρσάλων έξω από την πόλη, γίνονται επίσης στον κόμβο της Γαλήνης στο δρόμο Λάρισας- Αγιάς, στη Φαρκαδόνα για τους αγρότες των Τρικάλων, στη Γιάννουλη για τους αγρότες της ευρύτερης περιοχής Τυρνάβου και στο Αερινό για τους αγρότες της Μαγνησίας.

Αυτή την ώρα το κονβόϊ με τα τρακτέρ από την Καρδίτσα έχει περάσει τη Συκεώνα και κατευθύνεται προς τα Βούναινα, τα τρακτέρ των Φαρσάλων πέρασαν το Ζάπειο και βρίσκονται στις Νέες Καρυές…

Στόχος πάνω από 400 τρακτέρ την πρώτη μέρα και.. έπεται συνέχεια

Ο στόχος που τίθεται αυτοήτη στιγμή από τους αγροτοσυνδικαλιστές της Θεσσαλίας, είναι σήμερα αργά το μεσημέρι να έχουν συγκεντρωθεί στο μπλόκο της Νίκαιας, περί ατ 400 με 500 τρακτέρ, ενώ υπάρχουν εφεδρείες στα χωριά, όπως στο Αρμένιο, αλλά και την Καρδίτσα, που πιστεύεται ότι θα κινηθούν αύριο συντεταγμένα προς τον κόμβο της νίκαιας. οι Θεσσαλοί αγρότες για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια εμφανίζονται ενωμένοι και σκοπεύουν να καθίσουν μέρες στην θνική οδό για να διεκδικήσουν λύσεις από την κυβέρνηση στα προβλήματά τοςυ που σχετίζοται με το κόστος παραγωγής και ιδαίτερα με το κόστος πετρελαίου, με τις ανοιχτές εξευτελιστικές τοιμές στ προϊόντα τους, ζητώτας κατώτατες εγγυημένες τιμές ή την παρέμβαση της πολιτεία , ώστε να μπει ένας φραγμός στο καρτ΄λ εμπόρων και βιομηχάνων, διεκδικούν αναμόρφωση του ΕΛΓΑ, ΄ψώστε να δίνει δίακιαες και έγκαιαρες αποζημιώσεις, φοροελεαφρύνσεις και μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και δημιουργία τράπεζας για να επανέλθει η αγροτική πίστη…

Την ίδια ώρα στον κόμβο της Κουλούρας στην Ημαθία έχουν επίσης στήσει μπλόκο στην Εγνατία από το πρωί οι αγρότες της Ημαθίας, ενώ αναμένονται κινήσεις και από τους αγρότες των Σερρών για τη δημιουργία ενός ισχυρού μπλόκυ στο τελωνείο ου Προμαχώνα.

Τέλος από χθες Κυριακή έχουν στηθεί μπλόκα στην Πελοπόννησο.

Exit mobile version