Site icon Μυρμιδόνες – Νέα του Δήμου Δομοκού

ΟΗΕ: Χρειάζεται “πολλή δουλειά” για να αρθούν οι καθυστερήσεις στη συμφωνία εξαγωγών σιτηρών

“Χρειάζεται να γίνουν πολύ περισσότερα” προκειμένου να επιλυθούν οι καθυστερήσεις που αφορούν 150 και πλέον πλοία τα οποία εμπλέκονται στη συμφωνία εξαγωγής σιτηρών από τη Μαύρη Θάλασσα, ανέφερε τη Δευτέρα η αρμόδια εκπρόσωπος του ΟΗΕ, Ισμίνι Πάλλα.

Η εκπρόσωπος του ΟΗΕ για την πρωτοβουλία Black Sea Grain Initiative πρόσθεσε ότι η Ουκρανία, η Ρωσία, η Τουρκία αλλά και τα Ηνωμένα Έθνη, δηλαδή οι τέσσερις πλευρές που εμπλέκονται και εγγυώνται τη συμφωνία, αναγνωρίζουν ότι υπάρχει πρόβλημα.

“Υπάρχουν επί του παρόντος πάνω από 150 πλοία που περιμένουν γύρω από την Κωνσταντινούπολη για να αποπλεύσουν και αυτές οι καθυστερήσεις έχουν τη δυνατότητα να προκαλέσουν διακοπές στην αλυσίδα εφοδιασμού και τις λειτουργίες των λιμένων”, δήλωσε χαρακτηριστικά η Ισμίνι Πάλλα.

Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία η οποία επετεύχθη μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας με τη μεσολάβηση των Ηνωμένων Εθνών και της Τουρκίας τον Ιούλιο, άνοιξε τον δρόμο στην Ουκρανία να ξαναρχίσει τις εξαγωγές σιτηρών από λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας που είχαν κλείσει μετά την εισβολή της Μόσχας. Η Μόσχα απέσπασε επίσης εγγυήσεις για τις δικές της εξαγωγές σιτηρών και λιπασμάτων.

 

ΠΗΓΗ:capital.gr

Exit mobile version