Site icon Μυρμιδόνες – Νέα του Δήμου Δομοκού

ΝΑΤΟ: Καταδικάζει τις ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία και θα συνεχίζει να στηρίζει τον ουκρανικό λαό για όσο χρειαστεί

«Το ΝΑΤΟ θα συνεχίσει να υποστηρίζει τον γενναίο ουκρανικό λαό για να αντιμετωπίσει την επίθεση του Κρεμλίνου για όσο χρόνο χρειασθεί», διαμηνύει ο Γενς Στόλτενμπεργκ

Το ΝΑΤΟ καταδικάζει τις επιθέσεις της Ρωσίας κατά μη στρατιωτικών στόχων στην Ουκρανία, δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Ατλαντικής Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Μίλησα με τον υπουργό Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα και καταδίκασα τις φρικιαστικές και αδιάκριτες επιθέσεις κατά μη στρατιωτικής υποδομής στην Ουκρανία», δήλωσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ μέσω του Twitter. «Το ΝΑΤΟ θα συνεχίσει να υποστηρίζει τον γενναίο ουκρανικό λαό για να αντιμετωπίσει την επίθεση του Κρεμλίνου για όσο χρόνο χρειασθεί», σημείωσε ακόμη.

Απόδειξη αδυναμίας του Πούτιν οι ρωσικές επιθέσεις κατά περιοχών αμάχων, λέει ο Βρετανός ΥΠΕΞ

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Τζέιμς Κλέβερλι χαρακτήρισε «απαράδεκτες» τις ρωσικές επιθέσεις με πυραύλους κατά των μη στρατιωτικών στόχων σήμερα στην Ουκρανία.

«Η εκτόξευση από την Ρωσία πυραύλων κατά περιοχών αμάχων της Ουκρανίας είναι απαράδεκτη», έγραψε στο Twitter ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών.

«Πρόκειται για απόδειξη αδυναμίας του Πούτιν, όχι ισχύος», δηλώνει ο Τζέιμς Κλέβερλι προσθέτοντας ότι είχε συνομιλία με τον ουκρανό ομόλογό του Ντμίτρο Κουλέμπα για να τον διαβεβαιώσει για την «ηθική και πρακτική» υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου προς την Ουκρανία.

Η Μολδαβία καταγγέλλει τη Ρωσία ότι ρωσικοί πύραυλοι πέρασαν από τον ενάεριο χώρο της

Την κατάσταση περιπλέκει ακόμα περισσότερο η ανακοίνωση της Μολδαβίας ότι τρεις πύραυλοι Cruise που εκτόξευσε η Ρωσία κατά της Ουκρανίας διέσχισαν τον μολδαβικό εναέριο χώρο και για τον λόγο αυτό καλεί για εξηγήσεις τον ρώσο πρεσβευτή στο Κισινάου.

«Τρεις πύραυλοι Cruise που εκτοξεύθηκαν κατά της Ουκρανίας σήμερα το πρωί από ρωσικά πλοία στην Μαύρη Θάλασσα διέσχισαν τον εναέριο χώρο της Μολδαβίας. Εδωσα οδηγίες να κληθεί ο πρεσβευτής της Ρωσίας για να δώσει εξηγήσεις», έγραψε στο Twitter ο μολδαβός υπουργός Εξωτερικών Νίκου Ποπέσκου.

«Ο Πούτιν είναι ένας τρομοκράτης που μιλάει με πυραύλους», λέει ο Κουλέμπα νξηβνω

Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα δήλωσε πως τα ρωσικά πυραυλικά πλήγματα, που σημειώθηκαν σήμερα σε όλη την Ουκρανία, δείχνουν ότι ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν «είναι ένας τρομοκράτης που μιλάει με πυραύλους», ενώ το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας υποσχέθηκε εκδίκηση.

«Πολλαπλά ρωσικά πλήγματα σε όλη την Ουκρανία. Η μοναδική τακτική του Πουτιν είναι ο τρόμος σε ειρηνικές ουκρανικές πόλεις, αλλά δεν θα λυγίσει την Ουκρανία. Αυτή είναι επίσης η απάντησή του σε όλους αυτούς που θέλουν να τον κατευνάσουν και θέλουν να μιλήσουν μαζί του για ειρήνη: ο Πούτιν είναι ένας τρομοκράτης που μιλάει με πυραύλους», έγραψε ο Κουλέμπα στο Twitter.

Το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως θα επιδιώξει να εκδικηθεί για τα σημερινά ρωσικά πλήγματα. «Υπάρχουν θυσίες ανθρώπων και καταστροφή», ανέφερε το υπουργείο στη σελίδα του στο Facebook. «Ο εχθρός θα τιμωρηθεί για τον πόνο και το θάνατο που έφερε στη γη μας! Θα πάρουμε εκδίκηση».

Ζελένσκι για τις εκρήξεις στο Κίεβο: Προσπαθούν να μας εξαφανίσουν από προσώπου γης

Μήνυμα μέσα από το κανάλι του στο Telegram έστειλε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, λίγη ώρα μετά τις εκρήξεις που συγκλόνισαν το Κίεβο το πρωί της Δευτέρας.

«Προσπαθούν να μας καταστρέψουν και να μας εξαφανίσουν από προσώπου γης. Καταστρέφουν τους ανθρώπους την ώρα που κοιμόντουσαν στη Ζαπορίζια. Σκοτώνουν ανθρώπους την ώρα που πήγαιναν στην εργασία τους. Οι σειρήνες της αεράμυνας δεν σταματούν στην Ουκρανία. Πύραυλοι χτυπούν παντοπύ. Δυστυχώς υπάρχουν νεκροί και τραυματίες. Παρακαλώ μην βγείτε από τα καταφύγια. Προστατεύστε τους εαυτούς σας και τους αγαπημένους σας. Φανείτε δυνατοί» έγραψε ο Ζελένσκι στο μήνυμά του.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας συνόδευσε, μάλιστα, το μήνυμά του με ένα βίντεο από τις εκρήξεις στο Κίεβο στ οοποίο φαίνονται καπνοί από κτήρια, κατεστραμμένα αυτοκίνητα και φωτιές στους δρόμους της ουκρανικής πρωτεύουσας.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Exit mobile version