Μυρμιδόνες – Νέα του Δήμου Δομοκού

Νέο ερώτημα πολίτη προς τον Δήμο Δομοκού .

Ακολουθεί νεότερη ερώτηση πολίτη που λάβαμε στην  θεματική  μας ενότητα ”Είπαν οι πολίτες”   προς τον Δήμο Δομοκού  σχετικά με ερώτημα που έχει κάνει για το  Κλάδεμα Δέντρων στο Δήμο Δομοκού  το οποίο μπορείτε να διαβάσετε  ΕΔΩ

Aκολουθήστε το mirmidones.gr σε facebook  instagram και YouTube

Το ερώτημα όπως και τα προηγούμενα προωθήθηκαν από την ηλεκτρονική μας εφημερίδα  στον Δήμαρχο Δομοκού και στην αντιπολίτευση για τα οποία ακόμη δεν έχουμε λάβει κάποια απάντηση .

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε το ερώτημα 

Κύριε Δήμαρχε

Η επιμονή σας να μην δίνεται απαντήσεις σε γνωστοποιημένα σε σας έγγραφα και ερωτήσεις  με ώθησε να ψάξω περισσότερο στην διαύγεια του δήμου μας.

Εκεί λοιπόν βρήκα πως ο Δήμος Δομοκού έχει προσλάβει,  για τις ανάγκες αντιμετώπισης του covid, δώδεκα (12) υπαλλήλους εκ των οποίων οι τρεις εργάτες καθαριότητας και  τρεις συνοδοί απορριμματοφόρου όπου οι τρεις δηλώνουν κάτοικοι άλλου δήμου.

Δεν είχαμε άραγε εδώ ανθρώπους να προσλάβουμε κύριε δήμαρχε, δεν είχαμε δημότες  που θα μπορούσαμε να προσλάβουμε;;;. Και παρόλα αυτά πληρώνουμε εξωτερικούς συνεργάτες για την καθαριότητα του δήμου.

Άρα εργάτες έχουμε.
Σκαλίζοντας λίγο παραπάνω βρήκα κάτι πρωτότυπο και παράλογο για τον Δήμο μας.

Κύριε δήμαρχε  έχετε προσλάβει τρεις επιστημονικούς  συμβούλους και έναν γενικό γραμματέα όπως και δικαιούστε εκ του νόμου εφόσον το κρίνετε απαραίτητο ( θα μπορούσατε να μην τους προσλάβετε).

Το πρωτότυπο του γεγονότος είναι πως πρώτη φορά δήμαρχος Δομοκού προσέλαβε  επιπλέον επτά (7) ειδικούς συμβούλους από αυτούς που δικαιούται.

Κύριε δήμαρχε είναι τόσο καλά  τα οικονομικά του δήμου που επιτρέπουν την πρόσληψη τόσων συμβούλων ;

Από αυτούς τους συμβούλους κύριε δήμαρχε  τρείς  τουλάχιστον είναι δημοσίων σχέσεων, δεν μπορούν αυτοί να απαντήσουν στους πολίτες που ρωτούν; Και αν όχι τι δουλειά κάνουν ;

Το παράλογο της υπόθεσης είναι πως ο δήμος μας πλήρωσε  με εντάλματα, στις 08/11/2021 τα οποία επισυνάπτω παρακάτω αγρονόμο τοπογράφο μηχανικό, για την σύνταξη τριών μελετών με  τίτλους  :«Ποιότητα ζωής και εύρυθµη  λειτουργία των πόλεων   ” ΛΥΜΑΤΑ”  και “SMART CITIES” , με το ποσό των δεκαοχτώ χιλιάδων εξακοσίων ευρώ (18.600,00).

Κανείς από τους προσληφθέντες έντεκα συμβούλους δεν μπορούσε να συντάξει αυτές τις μελέτες;;

Η τεχνική υπηρεσία του δήμου;

Ο άνθρωπος αυτός πληρώθηκε όσο και το ετήσιο κόστος ενός συμβούλου, άραγε δεν μπορούσαμε να έχουμε έναν σύμβουλο  με παρόμοια προσόντα να γλιτώσουμε τα χρήματα;

Τι ακριβώς έχετε ορίσει  να κάνουν οι σύμβουλοι που έχετε;

Με ποια κριτήρια τους επιλέξατε και ουδείς δεν μπορούσε να γλιτώσει αυτά τα χρήματα του δήμου;

Ελπίζω οι τρεις σύμβουλοι δημοσίων σχέσεων τουλάχιστον να ασχοληθούν να απαντήσουν εφόσον ο κύριος δήμαρχος δεν προλαβαίνει.

Υ.Γ. Δεν θα σταματήσω να αναρωτιέμαι έως ότου αρχίσετε να απαντάτε στα ερωτήματα των πολιτών.

Exit mobile version