Site icon Μυρμιδόνες – Νέα του Δήμου Δομοκού

Νέα πτώση στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Νέα πτώση κατέγραψε και στην σημερινή συνεδρίαση ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, αφού η αγορά δεν φαίνεται να είναι σε θέση να καταγράψει ένα Ράλι τις τελευταίες συνεδριάσεις του χρόνου, που φεύγει.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 1,06% στις 625,31 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ των 623,20 μονάδων (-1,40%) και 633,37 μον. (+0,21%).

Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 39,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 21,4 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 1,37 εκατ. τεμάχια.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με απώλειες 1,20%, στις 1.644,12 μονάδες, ενώ στο -1,14% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 987,80 μονάδες.

Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με πτώση 3,45% στις 433,51 μονάδες.

Σήμερα προβλημάτισε ο οίκος αξιολόγησης Fitch, ο οποίος αν και ανέφερε ότι οι προοπτικές των ελληνικών τραπεζών είναι σταθερές, υπάρχουν σημαντικοί περιορισμοί στο outlook τους λόγω της εξαιρετικά αδύναμης ποιότητας των assets τους και την υψηλή επιβάρυνση του κεφαλαίου από τα προβληματικά περιουσιακά στοιχεία, τα οποία εμποδίζουν την αποκατάσταση του δανεισμού και την πλήρη εμπιστοσύνη στο τραπεζικό σύστημα.

Βέβαια η Deutsche Bank βλέπει σημαντικά περιθώρια ανόδου, τα οποία διαμορφώνονται στο 91% σε μέσο όρο, χωρίς να περιλαμβάνεται η μετοχή της Eurobank.

Πιο αναλυτικά, για την Alpha Bank εκτιμά ότι τα περιθώρια ανόδου διαμορφώνονται στο 61%. Για την Εθνική Τράπεζα και για την Τράπεζα Πειραιώς δίνει τα μεγαλύτερα περιθώρια ανόδου σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, τα οποία τοποθετούνται στο 135%.

Την ίδια ώρα, η αγορά βλέπει τον προϋπολογισμό του 2019 ήδη να αντιμετωπίζει δύο μεγάλους κινδύνους. Ο πρώτος είναι ο εκλογικός κύκλος που θα κορυφωθεί μέσα στο επόμενο έτος και ο δεύτερος οι δικαστικές αποφάσεις για τις συντάξεις. Επίσης, το ΣτΕ έκρινε χτες πως η πλήρης κατάργηση των επιδομάτων και όχι η μείωσή τους καταργεί την αρχή της ισότητας και της αναλογικότητας, δημιουργώντας νέο πονοκέφαλο στην κυβέρνηση.

Στο ταμπλό τώρα, η Alpha Bank σημείωσε απώλειες 4,57%, με τις Εθνική, ΟΠΑΠ και ΟΤΕ να κλείνουν με απώλειες 3,3%-3,7%.

Άνω του 2% ήταν οι απώλειες σε ΔΕΗ, ΕΧΑΕ και Πειραιώς, ενώ άνω του 1% σε Φουρλή, ΟΛΠ, Eurobank, Grivalia και Βιοχαλκο.

Ήπια πτωτικά έκλεισαν οι Coca Cola, ΑΔΜΗΕ, ΓΕΚ Τέρνα, ΕΥΔΑΠ, Σαράντης, Λάμδα και Τιτάν, ενώ κέρδη που ξεπέρασαν το 1% σημείωσαν οι Aegean, Ελληνικά Πετρέλαια και Jumbo. Άνοδο 2,11% σημείωσε ο Μυτιληναίος και η Motor Oil ενισχύθηκε κατά 4,12%

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2018, 18:09

Exit mobile version