Λίγες μέρες μετά από το πρώτο χειρουργείο, ακολούθησε άλλο ένα, όπου του αφαιρέθηκαν τμήματα του κρανίου προκειμένου να μειωθεί η εγκεφαλική πίεση.

Το επόμενο διάστημα, η οικογένειά του βλέποντας ότι ο 17χρονος δεν παρουσίαζε σημάδια βελτίωσης, έλαβε τη μεγάλη απόφαση να δώσει το «πράσινο φως» στους γιατρούς προκειμένου να τον αποσυνδέσουν από τη μηχανική υποστήριξη.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε η μητέρα του 17χρονου στο stonisi.gr, είχαν πάρει την απόφαση να δωρίσουν τα όργανά του και να δώσουν ζωή σε άλλους ανθρώπους.

Λίγες ώρες μετά, ο εγκέφαλος του Ταξιάρχη άρχισε να αντιδρά κάνοντας όλους να μιλάνε για θαύμα. Στις 8 Νοεμβρίου ανήμερα της γιορτής του, μεταφέρθηκε μετά από ενάμιση μήνα στην Εντατική, σε κανονικό θάλαμο στο νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Σήμερα, εγκεφαλικά, ο Ταξιάρχης έχει επανέλθει πλήρως. Βρίσκεται σε Κέντρο Αποκατάστασης στο Λουτράκι Κορινθίας για να αντιμετωπίσει τα κινητικά προβλήματα. «Κινείται με πατερίτσες, αλλά και αυτό θα ξεπεραστεί» λέει η μητέρα του.

Σε λίγο καιρό θα επιστρέψει στη Μυτιλήνη, θα ακολουθήσει μια ακόμα επέμβαση αποκατάστασης του κρανίου του με μοσχεύματα και η πλήρης αποθεραπεία του.
«Θέλω από την καρδιά μου να ευχαριστήσω όλους όσοι βοήθησαν το παιδί μου στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης», λέει η μητέρα του 17χρονου.

ΠΗΓΗ:cnn.gr