Μυρμιδόνες – Νέα του Δήμου Δομοκού

Μυρμιδόνες – Σκοπός και Όραμα

Μυρμιδόνες

Οι Μυρμιδόνες είναι μια νεοσύστατη Κοιν.Σ.Επ που συστήθηκε από ανθρώπους με όρεξη και διάθεση να βοηθήσουν αυτόν τον τόπο να πάει μπροστά. Θέληση των ιδρυτών της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης είναι μέσα από τις δραστηριότητες μας να καταφέρουμε να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας , πράγμα το οποίο επιβάλλεται από την ιδιοσυγκρασία του οργανισμού. Το όραμα των ιδρυτών συνοψίζεται σε τρεις βασικές παραμέτρους:

1) Στην ανάπτυξη και ανάδειξη των τουριστικών δομών του τόπου μας του μοναδικού πυλώνα ανάπτυξης αυτής της χώρας. Δομών που μέχρι σήμερα θάβονται κάτω από την ανικανότητα των υπευθύνων.

2) Στην κατασκευή και συντήρηση των περιβαλλοντολογικών έργων όπου αυτά απαιτούνται για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των συνανθρώπων μας.

3) Στην ανάπτυξη αθλητικών, πολιτιστικών και ιστορικών-ενημερωτικών εκδηλώσεων. Η γνώση της ιστορία είναι η βάση του μέλλοντος και αυτό αποτελεί την μεγαλύτερη κληρονομιά που έχουμε ως Έλληνες. Η προσπάθεια εκγύμνασης του πληθυσμού πέραν των θεμάτων υγείας που ενισχύονται προσφέρει μια πραγματικά καλή διέξοδο για όλη την νεολαία μας.

Στα πλαίσια της πραγματοποίησης του οράματος των ιδρυτών υπάρχουν ορισμένα σημεία που αξίζει να αναφερθούν και αποτελούν τον βασικό κορμό των σκοπών της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης ‘ΜΥΡΜΙΔΟΝΕΣ’.

Ο Κοινωνικός Συνεταιρισμός στα πλαίσια της λειτουργίας του θέλει μέσα από τις δράσεις να αποκομίσει οφέλη για την χρηματοδότηση του και για την απόδοση του ήμισυ των χρημάτων σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς. Μέσα από την οργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων θέλουμε να αναδείξουμε όλες τις πτυχές του πολιτισμού μας, να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες σε θέματα οικολογίας και περιβάλλοντος.

Μέσα από την ανάδειξη και προώθηση των τοπικών προϊόντων κάθε περιοχής έχουμε ως σκοπό την ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών και την διατήρηση των παραδοσιακών και οικολογικών τρόπων εκμετάλλευσης της γης. Στα πλαίσια αυτά εντάσσεται και ως σκοπός η παροχή υπηρεσιών για την βοήθεια των εχόντων ανάγκη, και για την διευκόλυνση παραγωγών και καταναλωτών.

oramafinal

Exit mobile version