Site icon Μυρμιδόνες – Νέα του Δήμου Δομοκού

Μητσοτάκης: Θα έλθουν νέες μειώσεις φόρων

Περαιτέρω μειώσεις φόρων, με προοπτική προς το τέλος της νέας τετραετίας να υπάρξουν μόνιμες μειώσεις του ΦΠΑ, προανήγγειλε χθες, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας παράλληλα λόγο και για αύξηση μισθών και συντάξεων.

«Καμία αύξηση φόρων. Περαιτέρω μειώσεις φόρων θα περιμένουν οι πολίτες», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ν.Δ. κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξής του (Mega), για να συνεχίσει: «Εχω δεσμευτεί για τη σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, καθώς θα βελτιώνεται και η φορολογική συμμόρφωση. Στόχος μου είναι προς το τέλος της τετραετίας να μπορούμε να εξετάσουμε πια μόνιμες μειώσεις στον φόρο προστιθέμενης αξίας. Πιστεύω ότι εφόσον η οικονομία εξακολουθεί να αποδίδει, όσο καλά περιμένω ότι θα πάει, αυτός θα είναι ένας στόχος εφικτός».

«Προσωπικό μέτρο»

Οσον αφορά τους μισθούς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε: «Για εμένα η αύξηση των μισθών αποτελεί τον κεντρικό πολιτικό στόχο και θα έλεγα και το προσωπικό μέτρο με το οποίο θέλω να κρίνω την επιτυχία μιας δεύτερης θητείας, εφόσον μας εμπιστευθούν οι Ελληνες πολίτες». Στο πλαίσιο αυτό, μίλησε και για περαιτέρω αυξήσεις των συντάξεων «ανάλογα με την ανάπτυξη της οικονομίας», επισημαίνοντας παράλληλα ότι θα συνεχιστεί και η στήριξη «ειδικά των χαμηλοσυνταξιούχων».

Κληθείς να αποκαλύψει τα σχέδιά του για διαρθρωτικού χαρακτήρα αλλαγές με το βλέμμα στο μέλλον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ενδεικτικά, μεταξύ άλλων:

• Προσλήψεις: «Για εμένα μια βασική διαρθρωτική μεταρρύθμιση και μια αποστολή για τον επόμενο ή την επόμενη υπουργό Δημόσιας Διοίκησης ή Εσωτερικών θα είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορούμε να επιταχύνουμε τη διαδικασία των προσλήψεων. Μιλάμε για αλλαγή λειτουργίας του ΑΣΕΠ, για μεγαλύτερη ταχύτητα από τη στιγμή που θα ξεκινήσουμε τη διαδικασία πρόσληψης μέχρι τη στιγμή που κάποιος θα πιάσει δουλειά».

• ΑΕΙ: «Πρόθεσή μου είναι στη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης, η οποία θα ξεκινήσει το 2025, να θέσω και ζήτημα αλλαγής του άρθρου 16 και κατάργησης πια του μονοπωλίου του κράτους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση».

• Τεχνητή νοημοσύνη: «Ετοιμάζω μετά τις εκλογές, αμέσως, εφόσον μας εμπιστευθεί ο ελληνικός λαός, μια υψηλού επιπέδου συμβουλευτική επιτροπή, η οποία θα μπορεί να εισφέρει σκέψεις για τη θέση της Ελλάδος σε αυτόν τον καινούργιο κόσμο ο οποίος ανοίγεται και πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε κι εμείς τις ευκαιρίες της τεχνητής νοημοσύνης. Εχουμε εξαιρετικούς επιστήμονες, ανθρώπους στον χώρο της τεχνολογίας, κυρίως εκτός Ελλάδος αλλά και εντός Ελλάδος».

ΠΗΓΗ: kathimerini.gr

Exit mobile version