Μυρμιδόνες – Νέα του Δήμου Δομοκού

Με 152 «ναι» ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός… ήττας των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ! «Ομοβροντία» από την Αντιπολίτευση

Ψηφίστηκε με 152 ψήφους των κομμάτων της συγκυβέρνησης (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ) ο κρατικός προϋπολογισμός 2017.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης (ΝΔ, ΧΑ, ΔΗ.ΣΥ., ΚΚΕ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων), καθώς και οι ανεξάρτητοι βουλευτές, καταψήφισαν τον προϋπολογισμό (146 ψήφοι).

Όσον αφορά στον αριθμό 152 των βουλευτών της συγκυβέρνησης, αυτό οφείλεται στην απουσία του βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέα Μιχαηλίδη.

Ο κ. Μιχαηλίδης απουσίασε από την ψηφοφορία στη Βουλή για την έγκριση του προϋπολογισμού του 2017 για λόγους υγείας.

Ο κ. Μιχαηλίδης είχε εκφράσει με επιστολή του θετική πρόθεση ψήφου.

Όπως ήταν φυσικό τις ομιλίες των αρχηγών στη Βουλή μονοπώλησε το διάγγελμα παροχών του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος δέχθηκε τα πυρά σύσσωμης της Αντιπολίτευσης.

Τσίπρας: «Αντί του ‘’κόφτη’’ ενεργοποιείται ο ‘’δότης’’ -Πιάσαμε όλους τους στόχους»

Από το παράλληλο σύμπαν, όπου κινείται ολόκληρη η κυβέρνηση σε σχέση και με τα δεινά που βιώνει ο ελληνικός λαός, «εξέπεμψε» ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, πανηγυρίζοντας από το βήμα της Βουλής για τα… επιτεύγματα της κυβέρνησης του.

Η οικονομία επέστρεψε σε ρυθμούς ανάπτυξης, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και επιτέθηκε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης γιατί ζητά εκλογές. Οι εξελίξεις σας διέψευσαν, υποστήριξε ο πρωθυπουργός, αλλά μυαλό δεν βάλατε.

«Αντί του κόφτη ενεργοποιείται ο δότης. Δίνουμε αντί να κόβουμε» πανηγύρισε ο πρωθυπουργός και δέχθηκε το χειροκρότημα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Προκειμένου να υπερασπιστεί τις πρόσφατες ανακοινώσεις του σημείωσε ότι η απόφαση της κυβέρνησης είναι οριζόντια και όχι στοχευμένη με στόχο εκλογικά οφέλη. Δε θα δημιουργηθεί πρόβλημα στον στόχο, προσέθεσε για να καθησυχάσει όσους βλέπουν σύγκρουση με τους δανειστές.

Στο σημείο αυτό απευθύνθηκε ξανά στον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Κινδυνεύετε να γίνετε γραφικός βλέποντας καταστροφές και εκλογές». «Θα εξαντλήσουμε τον χρόνο μέχρι κεραίας, μέχρι την τελευταία ημέρα, οι εκλογές θα γίνουν το Φθινόπωρο του 2019» τόνισε.

Επιπλέον, ρώτησε τον πρόεδρο της ΝΔ αν διαφωνεί με την αναστολή εφαρμογής του ΦΠΑ «για να το ακούσουν οι νησιώτες».

Στο πλαίσιο αυτό, κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για παρωχημένη καταστροφολογία. Προέβλεψε, μάλιστα, έκρηξη επενδύσεων 19,1% το 2017 και αντίστοιχα θετικές εξελίξεις στις εξαγωγές και τον τουρισμό.

Με βάση τις συγκεκριμένες εξελίξεις μίλησε για πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 2% το νέο έτος και επέκταση της κοινωνικής προστασίας. Όπως ήταν αναμένόμενο υιοθέτησε πλήρως το truth story του Ευλείδη Τσακαλώτου.

Μητσοτάκης: «Καμία κυβέρνηση δεν έχει προκαλέσει στην πατρίδα τέτοια ζημιά»

Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του 2017.

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε: «Ήρθε η ώρα δυο χρόνια μετά να κάνουμε έναν απολογισμό της θητείας σας. Η οπισθοχώρηση της χώρας δεν έχει προηγούμενο. Καμία κυβέρνηση δεν έχει επιφέρει στην πατρίδα τέτοια ζημιά όση προκαλέσατε εσείς».

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης πρόσθεσε: «Πήρατε μια οικονομία σε ανάπτυξη και την οδηγήσατε στην ύφεση. Ακυρώσατε μια σειρά μεταρρυθμίσεων μόνο και μόνο για να ικανοποιήσετε την κομματική σας πελατεία».

«Και τώρα πανηγυρίζετε γιατί; Γιατί θα επιστρέψουμε κάποια στιγμή το 2018 εκεί όπου ήμασταν το 2014… και αυτό είναι το αισιόδοξο σενάριο», αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

«Τα γεγονότα είναι ξεροκέφαλα κ. Τσίπρα και είμαστε εδώ για να σας τα θυμίσουμε», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Υποσχεθήκατε ελπίδα και φέρατε κατάθλιψη, υποσχεθήκατε αλλαγή και κρατάτε τη χώρα στο παρελθόν, ήρθατε στην εξουσία με ψέματα και κρατιέστε σε αυτήν με δικαιολογίες»,  είπε ο κ., Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Είστε η μόνη κυβέρνηση που δεν κατηγορείτε την προηγούμενη, αλλά την επόμενη για τα δικές σας αστοχίες».

«Οι πολίτες πληρώνουν φόρους για να έχουν την υγεία του κ. Πολάκη, την ασφάλεια του κ. Τόσκα και την Παιδεία του κ. Φίλη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης

«Το κεφάλαιο του μεταπολιτευτικού όμως λαϊκισμού στη χώρα τελειώνει μαζί με εσάς. Ο λαός δεν θα ξανά ψηφίσει έναν πολιτικό που επέλεξε το ψέμα ως τρόπο ζωής», είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

«Χόρτασε ο λαός από απάτες και αυταπάτες, η Ελλάδα έχει ανάγκη από μια επανεκκίνηση, μια πολιτική αλλαγή», είπε ο κ. Μητσοτάκης και κατέληξε:

«Στο σημείο που έχουμε φτάσει οι εκλογές δεν αποτελούν πρόβλημα, αλλά την μόνη λύση για τα προβλήματα που έχετε προκαλέσει», θέτοντας ξανά το αίτημα για εκλογές.

Γεννηματά: «Τελειώσατε όπως τέλειωσαν και οι στολές παραλλαγής του Καμμένου»

Δριμεία κριτική άσκησε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά από το βήμα της  Βουλής, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της για το προϋπολογισμό του 2017.

«Κουραστήκαμε να σας ακούμε να μιλάτε για περήφανες διαπραγματεύσεις. Έρχεσθε κάθε φορά εδώ σαν το Σεβαχ τον Θαλασσινό και μας εξιστορείτε τις δήθεν μάχες σας και τα δήθεν κατορθώματα σας» είπε η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε:

«Πόσους ρόλους θα υποδυθείτε ακόμη κ. Τσίπρα; Τελείωνει ο χρόνος σας. Τελειώνουν και οι στολές παραλλαγής στο βεστιάριο του συγκυβερνήτη σας».

Η κ. Γεννηματά αναφέρθηκε στον προϋπολογισμό λέγοντας: «Αυτός είναι απολογισμός ήττας. Φύσηξε ο αέρας της ανάπτυξης και δεν το καταλάβαμε; Κουρέψατε το χρέος δεν το μάθαμε; Σκίσατε τα μνημόνια; Γέμισε η Ελλάδα με φουγάρα; Τίποτα δεν έγινε από αυτά. Προς τι λοιπόν οι θριαμβολογίες;»

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε για το από το Eurogroup της περασμένης εβδομάδας: «Αποτυχία 2 στα 2. Πήρατε το χειρότερο για τη χώρα από το ΔΝΤ και το χειρότερο που ζητούσαν οι Ευρωπαίοι. Χάρη στη διαπραγμάτευση σας έχουμε δυο μνημόνια. Το μνημόνιο 3 plus… και το Μνημόνιο 4, με μόνο ερώτημα αναπάντητο, το ποιος θα το υπογράψει;»

Η κ. Γεννηματά τόνισε ότι το πρόβλημα της χώρας είναι ότι δεν υπάρχει εθνική ομοψυχία και εθνική στρατηγική για να κατακρίνει την πρόσφατη εξαγγελία του βοηθήματος προς τους χαμηλοσυνταξιούχους από τον πρωθυπουργό:

«Μην μας προκαλείται να μιλάτε για 13 η σύνταξη. Η 13 σύνταξη είναι ένα θεσμοθετημένο μέτρο και όχι εφάπαξ και κουτσουρεμένο. Για να δώσετε 13η σύνταξη θα έπρεπε πρώτα να τους έχετε δώσει τη 12η», είπε η κ. Γεννηματά χειροκροτούμενη από τους βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

«Παίρνετε από τους φτωχούς για να δώσετε στους φτωχότερους. Αυτό δεν είναι κοινωνική πολιτική είναι αναδιανομή της φτώχειας», είπε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Τώρα όλοι κατανοούν τι πέτυχε το ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια με το κούρεμα του χρέους το 2012, μια προσπάθεια που ξεκίνησε το 2011», είπε επίσης η κ. Γεννηματά.

«Όσο πιο σύντομα φύγετε τόσο καλύτερα για τη χώρα»είπε η κ. Γεννηματά προς την κυβέρνηση για να προσθέσει -αυτή τη φορά κοιτώντας προς τα έδρανα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης- ότι «η λύση βέβαια δεν είναι μια κυβέρνηση της δεξιάς, μια δεξιά παλινόρθωση».

Κουτσούμπας: «Δε σας σώζει ούτε ο Κάστρο ουτε ο Παναγιος Ταφος»

«Έχετε πάρει μεγάλη κατρακύλα και δεν σας σώζει τίποτα. Ούτε ο Κάστρο ούτε ο Πανάγιος Τάφος. Σας τελείωσε και ο Νότος. Δεν σας σώζουν ούτε τα νυκτερινά διαγγέλματα. Εκτός αν νομίζετε ότι θα σας σώσουν τα ταξιδάκια με ΑΝΕΛ και Χρυσαυγίτες στο Καστελλόριζο» είπε ο κ. Δημήτρης Κουτσούμπας κατά την έναρξη της τοποθέτησής του στην Βουλή για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2017.

Ο γ.γ. του ΚΚΕ υποστήριξε ότι «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προωθεί αποφασιστικά, απανωτά νέα πλήγματα, στο εισόδημα και στα δικαιώματα του λαού, για να ανακάμψουν τα κέρδη του κεφαλαίου και η αξιωματική αντιπολίτευση της ΝΔ της ζητά ουσιαστικά να επιταχύνει στην ίδια κατεύθυνση» για να επισημάνει ότι «Αυτή τη σκληρή πραγματικότητα, δεν θα καταφέρει τελικά να την κρύψει καμιά προπαγανδιστική προσπάθεια της κυβέρνησης και του συστήματος, όσο ευρηματική και αν είναι»

Ο ίδιος κάλεσε τους πολίτες «να μη συμβιβασθεί μ’ αυτή την πορεία που τον οδηγεί στη μόνιμη ανασφάλεια, στη σκληρή εκμετάλλευση και στην εξαθλίωση. Να μη συμβιβασθεί με τους μισθούς πείνας, με τη μόνιμη ανεργία των νέων, με τον εξευτελισμό των συνταξιούχων, με την οδύσσεια των αυτοαπασχολούμενων. Να σηκώσει το ανάστημα του και να οργανώσει την αντεπίθεσή του. Να απαιτήσει να ζήσει με αξιοπρέπεια, να απαιτήσει να ικανοποιηθούν οι ανάγκες του και όχι απλά να επιβιώσει».

«Ασφαλώς η κυβέρνηση θα συνεχίσει την προσπάθεια της να εμφανίζει το μαύρο – άσπρο, να συγκαλύπτει την κλιμάκωση της επίθεσης στο λαό» εκτίμησε για να συμπληρώσει πως «Σ’ αυτό τον τομέα είναι πραγματικά ακούραστη. Όσο ήταν αντιπολίτευση ακούγαμε για τα νταούλια που θα χτυπά για να χορεύουν στο ρυθμό τους οι αγορές. Μετά παρουσίασαν το ουτοπικό σχέδιο φιλολαϊκής αλλαγής της ΕΕ που θα προωθούσαν τάχα με τις φιλικές σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις του Ρέντσι στην Ιταλία και του Ολάντ στη Γαλλία, με τη στήριξη των ΗΠΑ.Τώρα που οι πολιτικοί τους φίλοι στην ΕΕ υποχρεώνονται ο ένας μετά τον άλλο να παραιτηθούν αφού μάτωσαν τους δικούς τους λαούς, ο πρωθυπουργός συνεχίζει το παραμύθι της επερχόμενης «δίκαιης ανάπτυξης».

Χαρακτήρισε ως το «μεγαλύτερο ψέμα» την δέσμευση του πρωθυπουργού για μελλοντικά οφέλη εφόσον ο λαός δεχθεί «νέες προσωρινές θυσίες».

«Πραγματικός αντίπαλος του λαού δεν είναι μόνο το κουαρτέτο των δανειστών αλλά και η ελληνική αστική τάξη, την οποία υπηρετεί τόσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όσο και η ΝΔ» είπε σε άλλο σημείο για να συνεχίσει «Γι αυτό και δε χωράει καμιά αναμονή, ούτε ανοχή απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης Τσίπρα- Καμένου».

Αναφορικά με την εξωτερική πολιτική επισήμανε πως «Ανησυχούμε ιδιαίτερα, για τις εξελίξεις στη γειτονιά μας, με τους σχεδιασμούς και τους ανταγωνισμούς των ισχυρών να δυναμώνουν και να φέρνουν πιο κοντά τον κίνδυνο ακόμη και μιας γενικότερης πολεμικής ανάφλεξης» για να προσθέσει «Η κυβέρνηση έχει βαριές ευθύνες, γιατί εγκλωβίζει πιο βαθιά τη χώρα μας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της ΕΕ, που ευθύνονται για τους πολέμους, την προσφυγιά, τη στήριξη του δολοφονικού «Ισλαμικού Κράτους», την επαναχάραξη συνόρων, αλλά και την υπόθαλψη της προκλητικότητας και επιθετικότητας της Τουρκίας, που έφτασε να δηλώνει ωμά ότι δεν αναγνωρίζει την ελληνικότητα 18 νησιών του Αιγαίου, να αμφισβητεί τη διεθνή Συνθήκη της Λωζάνης, να μιλάει ανοιχτά για Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου, την ίδια στιγμή που προωθείται με γοργούς ρυθμούς και ισχυρές πιέσεις ένα νέο διχοτομικό σχέδιο για το Κυπριακό, το οποίο αλλάζει ριζικά την ουσία του προβλήματος, ως προβλήματος εισβολής και κατοχής».

«Τι κάνατε αυτά τα 2 χρόνια κ. Τσίπρα;» είπε σε άλλο σημείο απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό: «Εφαρμόσατε με απόλυτη συνέπεια όλους τους στόχους που προβλέπονται στα Μνημόνια για τη δημοσιονομική εξυγίανση στο πλαίσιο των γενικότερων στρατηγικών επιλογών της Ευρωζώνης για την ανάγκη δημοσιονομικής πειθαρχίας. Ακολουθείτε μια γραμμή που αποτελεί επιλογή όχι μόνο του κουαρτέτου, αλλά και της εγχώριας αστικής τάξης της χώρας, αφού η επίτευξη δημοσιονομικών πλεονασμάτων, εγγυάται τη δυνατότητα του αστικού κράτους να χρηματοδοτεί την καπιταλιστική ανάπτυξη. Αυτή τη χρηματοδότηση υπηρετεί και ο περιβόητος «κόφτης» δαπανών σας, που αφήνει στο απυρόβλητο τις δαπάνες για τη χρηματοδότηση των κατασκευαστικών ομίλων, μέσα απ’ το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και για υπόλοιπες δαπάνες για αγορές απ’ τους ομίλους και την ίδια στιγμή προβλέπει μόνιμο τσεκούρωμα μισθών, συντάξεων και δαπανών, όποτε ο κρατικός προϋπολογισμός χρειάζεται χρήμα. Ισχυρίζεστε, χωρίς ίχνος ντροπής, πως το φορολογικό σας σύστημα γίνεται πιο δίκαιο. Τα λέτε αυτά την ώρα που μειώσατε και άλλο το αφορολόγητο όριο στα 8.600 ευρώ και φορολογείτε ακόμα και αυτόν που εισπράττει 700 ευρώ το μήνα. Με τις απανωτές αυξήσεις στο ΦΠΑ, και σε άλλους έμμεσους φόρους ρουφάτε το «αίμα» του λαού, χρεώνοντας πάνω από 1.000 ευρώ ετησίως για κάθε λαϊκή οικογένεια» επισήμανε ο ίδιος.

«Θα μείνετε στην ιστορία κ. Τσίπρα, μαζί με τον κ. Κατρούγκαλο, ως οι πραγματικοί δήμιοι του ασφαλιστικού συστήματος… Η αντι-μεταρρύθμισή σας, ο νόμος -λαιμητόμος δεν πρόκειται να ξεχαστεί. Τις αλλαγές σας τις κατάλαβαν όλοι οι συνταξιούχοι, που είδαν τις συντάξεις τους να μειώνονται συνεχώς» τόνισε ο κ. Κουτσούμπας για να εξηγήσει πως « έχετε απύθμενο θράσος, και εσείς και οι υπουργοί σας, όταν κοροϊδεύατε τους συνταξιούχους, λέγοντας τους πως οι συντάξεις δεν μειώνονται… παίζοντας με τις λέξεις ανάμεσα στην κύρια και την επικουρική σύνταξη».

«Πριν τις εκλογές κατηγορούσατε τον κ. Σαμαρά πως ξεπουλούσε τη χώρα. Βγάζατε πύρινους λόγους χαρακτηρίζοντας το νερό κοινωνικό αγαθό και ως «έγκλημα» τα επενδυτικά σχέδια για το Ελληνικό» είπε ο γγ του ΚΚΕ για να προσθέσει «Η δική σας κυβέρνηση ήταν που προχώρησε όμως, όπως ανέφερε, ο νέος Υπουργός Οικονομικών σας μερικές ημέρες πριν στο βήμα της ΕΣΕΕ, αν καταλάβαμε καλά τα σπαστά ελληνικά του…, στο «μεγαλύτερο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων που γίνεται παγκοσμίως», όπως είπε. Προχωρήσατε με τον διαχωρισμό της ΔΕΗ από τον ΑΔΜΗΕ, που αποτελεί κοινοτική κατεύθυνση και απαίτηση των υπόλοιπων ιδιωτικών ομίλων στο συγκεκριμένο κλάδο, για να διασφαλιστούν σχετικά ισότιμοι όροι στον ανταγωνισμό και θεσμοθετήσατε τις δημοπρασίες ηλεκτρικής ενέργειας, που επιτρέπει στους μονοπωλιακούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στην απελευθερωμένη ενέργεια, να αγοράζουν φθηνά απ’ τη ΔΕΗ και να πουλάνε ακριβά. Κι έχετε το θράσος να το εμφανίζετε αυτό ως αντίσταση στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων..».

Θεoδωράκης: «Όχι άλλες σπατάλες για κομματικούς στρατούς και συντεχνίες»

Πρέπει να μειωθεί η κρατική σπατάλη και να δοθούν χρήματα για το αύριο της χώρας και όχι για τους κομματικούς στρατούς και τις συντεχνίες, ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο προϋπολογισμός να ισορροπεί ανάμεσα στα χρέη του χθες, στις ανάγκες του σήμερα και στην προοπτική του αύριο, υπογράμμισε.

«Περίμενα ο κ. Καμμένος να λουφάξει και να μην αναφερθεί στην εκδρομή των χρυσαυγιτών με τους ΑΝΕΛ και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο Καστελόριζο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωράκης, αρχίζοντας την ομιλία του για τον προϋπολογισμό του 2017.

Επανέλαβε ακόμη την πρόταση του κόμματός του για δημιουργία Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού, με τη συμμετοχή μεταξύ άλλων και των αρχηγών των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Σε ό,τι αφορά τις εξαγγελθείσες από τον Πρωθυπουργό παροχές σε χαμηλοσυνταξιούχους, ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε ότι εάν η κυβέρνηση ένιωθε ότι χρωστά χρήματα σε κάποιους, έπρεπε να σκεφθεί επίσης τους ανέργους του ιδιωτικού τομέα.

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του Ποταμιού άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για το κόστος των μετακλητών υπαλλήλων και την ίδρυση πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη.

«Η αποεπένδυση έχει τσακίσει τη χώρα. Πρέπει να σταματήσει η ευκολία με την οποία αλλάζουμε τους κανόνες του παιχνιδιού στην Ελλάδα, με μια νυχτερινή τροπολογία ή μια υπουργική απόφαση», είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

«Πρέπει να κάνουμε δύσκολη τη ζωή στους φοροφυγάδες και στους «φοροφαγάδες»», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωράκης.

πηγη:http://thecaller.gr

Exit mobile version